Wij zijn breekbaar: Koen Snyers observeert

by Knopskaya

Dichter Koen Snyers kondigt zijn vierde boreling ‘Wij zijn breekbaar’ aan en eert zoals hij het zelf stelt daarmee  het breekbare van het leven met een slingerend verhaal, met teksten die aarzelen tussen poëzie en proza. Koen liet zich voor deze bundel inspireren door gesprekken over breekbaarheid en door de porseleinkunst van Wendy Van Geel. 

Op de achterflap zegt auteur Diane Broeckhoven dit over de vierde bundel van Koen: “Een met behoedzame pen geschreven bundel. Koen weet zijn woorden en beelden met zorg te kiezen, luisterend naar zijn innerlijke stem. Dat levert poëtisch proza op dat broos en breekbaar, en tegelijk sterk en buigzaam is.”

Langs weg en woord

En zo is de bundel ook in een notendop te beschrijven. De dichter neemt je mee op wandeling en observeert. Hierdoor maakt hij ook van de lezer een observator die in de toekomst dingen zal opmerken die voorheen onbestaande leken. Hij observeert natuurverschijnselen en sociale patronen zoals gesprekken en gedragingen.

Relativering

Snyers werkt duidelijk vanuit zijn biotoop die het dagelijkse leven heet. In deze tijd van burn-outs en jachtigheid is het belangrijk stil te staan bij kleine dingen en daaruit op te maken wat belangrijk is en wat banaal. Zo heet de muzikale voorstelling die hij samen met Gustav Leo brengt – onlangs nog op het Kunstenfestival van Watou – trouwens ook Ik zie mensen.

De taal van deze vierde bundel is eveneens vertellend en daardoor bijzonder rustgevend. Geen druk om in cadans te wandelen bijgevolg.

Eens de druk van presteren wordt vervangen door de rust van observeren en bijgevolg concluderen, dan is er vrijheid.

Koen Snyers aan het werk 

Ook in het seizoen 2018/19 is er weer podium Zeghetmettekst. Op donderdag 18 oktober om 20.00 uur is Koen Snyers voor de twaalfde keer gastheer van podium voor woord Zeghetmettekst bij Tarte Tatin in de Walputstraat 19 te Hasselt.
Ziehier de voorlopige line-up: Katrien Frederix, Antony Samson, Geert Simonis, Nicolas Lenaerts en Koen zelf als dichters en tekstperformers, Half Woord (aka Lisa Rooijackers) als muzikale act.

Wil je de laatste plek als dichter of tekstperformer in de line-up zijn? Of breng je graag een korte voordracht in de open mic? Wil je je plaats reserveren in het publiek? Stel je kandidaat als performer of reserveer je plaats in het publiek via een e-mail naar info@zeghetmettekst.be.

Meer info: http://www.zeghetmettekst.be

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord