Brent Beukelaer – Heen Zonder Weer

by Klaas Chielens

Brent Beukelaer kennen we ook als Brent Buckler, zanger en songwriter van The Radar Station. Deze winnaars van Stu Bru’s Nieuwe Lichting (editie2020) scoorden erg goed bij publiek, radio en pers met hun debuut album ‘Life inside a Tornado’, bijhorende singles en fantastische liveshows.

Als solo artiest brengt Brent Beukelaer kleine unieke verhalen uit een alternatief universum dat net om de hoek ligt. Met zijn Nederlandstalige indie-muziek schept hij een kleurrijke wereld die warm en fris is tegelijk. Geïnspireerd door artiesten als Nick Drake, Spinvis, Boudewijn De Groot, The National en in het bijzonder Lieven Coppieters (met zijn legendarische album Jus d’Orange uit 1976). In 2016 werd Brent de Belgische winnaar van de prestigieuze Nekkawedstrijd en in het volgende jaar speelde hij onder andere op Dranouter Festival, in Het Depot (support Maaike Ouboter), de Arenberg (support Stoomboot) en de AB Club (support Walrus). Het project borrelt nu al enkele jaren achter de schermen en op 27 augustus 2021 brengt Brent zijn debuutalbum “Heen Zonder Weer” op CD en LP uit met prachtig artwork van de Gentse kunstenaar Jannes De Schrijver. Wie deze wereld even helemaal beu is, is meer dan welkom in die van Brent Beukelaer.

Brent Beukelaer brengt kleine unieke verhalen uit een alternatief universum dat net om de hoek ligt.

De plaat neemt je mee naar een kleurrijke wereld die dronken is van speelse eigenzinnigheid. Het is er warm en fris tegelijk en je bekijkt er alles door de bril van een kind met de ogen van een man die de tijd heeft zien stilstaan. De nummers vormen kleine schilderijtjes van personages die leven op de grens van de werkelijkheid en de verbeelding. Het zijn kunstige, taalvirtuose pastiches uit een ander universum dat tegelijkertijd veraf en dichtbij lijkt te staan, op de rand van het herkenbare.

De singles, “De Uitgelezen Man”, “Klein Maar Gigantisch” en “Opperhoofden der Onnozelheid” werden al opgepikt door Radio 1, Radio 2, Radio Willy, NPO Radio 2 en 5 (NL) en Urgent FM. Gastmuzikanten op het album zijn onder andere Nathan Wouters, Falk Schrauwen, Roos Denayer (Rosa Butsi), Nina Kortekaas (Noa Lee) en Niels Van Heertum (Naima Joris, Veder, Marble Sounds).Brent Beukelaer deed zelf de productie en de mixing. Sander Cliquet was co-producer.

Het album wordt voorgesteld op 1 Oktober in de Amor Club van De Roma (Antwerpen), 20 Oktober in De Casino (Sint Niklaas) en 20 November, Het Depot, Leuven.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord