Hi, Hawaii plukt de dag – knotsgek OK

by Knopskaya

De jongens van Hi HawaIi nemen je met  hun nieuwe album “The list”, dat vandaag verschijnt,  mee op een knotsgek avontuur doorheen de dagelijkse realiteit. Ludieke ritmes sleuren je mee in een brainstorm van gedachten die je bij ieder nummer al dan niet doen stilstaan bij kleine dingen waar men mogelijk nooit eerder het belang van inzag, vandaar ook wel de titel van het album. 

Hoofdstad
Vooral het nummer Bruxelles is een fijne. Van jarretel tot
bordel, heel de sfeer komt boven in losse woorden. Brussel als stad op van de houden, met alle bruisende en volkse aspecten door mekaar. Het Brussel dat voelbaar wordt, ondanks het geschreven werd in Rotterdam. De stad met alle couleur locale van internationale invloeden, waar cultuur is, maar eveneens een clochard in de metro. Het Brussel van de op zijn stad verliefde inwoner, die niet blind is voor de waarheid. 

Van klein naar groot en omgekeerd
En op die manier zit er in ieder nummer naast een kleine
, rake en soms grappige overpeinzing eveneens een soort van drama. Kleine gebeurtenissen kunnen zoveel met zich meedragen. Het associatieve karakter van de nummers nodigt de toeschouwer uit om zelf mee te gaan brainstormen en woordschieten op het ritme van de instrumenten. Zoals het nummer Random Thoughts het vertelt, zijn al die kleine alledaagse ideeën misschien wel de belangrijkste, want anders zouden ze zomaar  niet te binnen schieten. 

Overal echt
Hi Hawaii maakt er een dansend feestje van, zonder zich daarbij in een hokje te laten vangen. Laat dat nu net de manier zijn waardoor ze opvallen. Fijne jazzy hints, maar evenzeer een jaren tachtig
belpop kantje, maar dan met universeel karakter. Bruxelles  kan zich evenzeer laten voelen in New York of Parijs.  

Alles is puur, intuïtief en instinctief, als een wandeling doorheen het dagdagelijkse leven waarbij door niks speciaal te doen wordt gekeken naar datgene wat van belang is. 

En je wil er dan nog op bewegen. Win-win! 

Hi, Hawaii? (hihawaiimusic.com) 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord