Koningin Elisabeth Wedstrijd Cello 2022 – bestel nu uw box

Geniet na

by Knopskaya

Het ligt nog vers in het geheugen, de Koningin Elisabeth Wedstrijd Cello 2022. Wel, met deze box kunt u nog eens absoluut meegenieten van alle hoogtepunten en nog veel meer. Van de twaalf laureaten werd telkens het stuk gekozen waarmee ze wisten te overtuigen.

We herinneren ons nog allemaal hoe Hayoung Choi zelfverzekerd het podium opkwam en haar liefde voor eigentijds klassiek ten volle overbracht op het publiek toen ze het Concerto van Witold Lutoslawski bracht. Het was meteen duidelijk dat dit winnaarsmateriaal was. Eveneens geld dit voor Yibai Chen, tijdens het uitvoeren van het eerste celloconcerto van Dmitri Schostakovitch. Hij werd uiteindelijk tweede. De eer om het opgelegd werk van Jörg Widmann, 5 Albumblätter te brengen ging naar derde laureaat Marcel Johannes Kits. Dit alles onder begeleiding van het Brussels Philharmonic, o.l.v. Stéphane Denève.

De tweede CD brengt ons terug naar de halve finale en voert Marcel Johannes Kits onmiddellijk terug naar de voorgrond met zijn vertolking van Joseph Haydns Concerto nr. 2 in D majeur. Het eerste Concerto in C majeur wordt uitvoerd door Bryan Cheng. Oleksey Schadrin en Taeguk Mun voeren beiden Boccherini uit terwijl Sul Yoon ons laar genieten van een stukje van de Belgische vioolvirtuoos Eugène Ysaÿe. De begeleiding door het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie o.l.v. Vahan Mardirossian.

Uit de eerste rondes mogen we onder pianobegeleiding genieten van César Franck door onze Belgische Stéphanie Huang, een stevige sonate van Schostakovitch door Peter Pejčić. Hij speelde tijdens de finale het tweede concerto van Schostakovitch. Ook Jeremias Fliedl wordt opnieuw aan Schumann toegewezen. Hayoung Choi kiest voor Britten en ook Oleksey Schadrin gaat voor eigentijdser werd van Alfred Schnittke.

Een mooie box van vier CD’s, waarin u merkt dat de Koningin Elisabeth Wedstrijd zich steeds meer en meer openstelt voor alle subgenres  uit de verschillende periodes van klassiek.

Te verkrijgen in de platenzaak of online via http://www.Queenelisabethcompetition.be. Daar kunt u trouwens met een mooi voordeel eveneens de box uit 2017 aanschaffen.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord