MERGEL, de rake waarheid

by Knopskaya

Muziek in onze eigen taal is hip en raakt. Dit wordt nogmaals bewezen door de Gentse band MERGEL. MERGEL maakt Nederlandstalige elektronische pop met gevoel voor atmosfeer en emotie. De synergie tussen Wouter Reggers en Sasja Maekelberg (Larssen) creëert een sound die tegelijk donker en sprankelend, melancholisch en meeslepend is. Teksten waarmee men zich kan identificeren. Een mooi voorbeeld van het nieuwe concept waarvoor MERGEL staat,  is hun nieuwe singel “Waarheid”.

Reggers kennen we nog onder andere van de kleinkunstband Jakobistan.

Wouter Reggers:

Het nummer is inderdaad autobiografisch.  Ik heb het nummer geschreven aan het einde van een relatie van 7 jaar, in de laatste week eigenlijk. ’t is veruit een van de meest persoonlijke nummers die ik heb geschreven, het gaat over aanvoelen dat er een grote verandering aankomt maar het onvermogen om er nog iets aan te doen.

In de nasleep van die relatie, in de maanden daarna, heb ik de tekst nog enkele keren herschreven, waardoor het de evolutie van die maanden wel wat volgt. En dan heb ik het nummer verder uitgewerkt met Sasja, die een grote rol heeft gespeeld in het uitwerken van onze sound en het producen van de single. Om de basis te leggen zijn we enkele dagen naar Oostende gegaan, en dan hebben we het verder uitgewerkt in de studio in Gent.

Voor mezelf was het ook een heel fris gegeven. Bij Jakobistan ben ik aanvankelijk begonnen als ondersteunende pianist, en gaandeweg ben ik een grotere rol beginnen opnemen. Maar dat project bestond toen al vrij lang, dus die muzikale lijn van kleinkunst was toen al uitgezet. Ik ben altijd wat meer op sound en synths gericht geweest, en dat is in bepaalde mate wel hoorbaar op de laatste EP die we samen hebben gemaakt bij Jakobistan, maar ondertussen voelde ik wel dat het tijd werd om volledig zelf een sound uit te werken en muziek te maken die de mogelijkheden van die sound verder zou ontdekken. En daarbij ben ik inderdaad wel wat elektronischer gericht geweest.

De bedoeling is een heel album uit te brengen na de volgende singel. Ik voel dat ik met dit project echt trouw aan mezelf ben gebleven. Ik ben dan ook heel tevreden van het resultaat en kijk de toekomst enthousiast tegemoet.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord