Seagulls – Regg’n Roll

by Klaas Chielens

Neem 3 Oostendse broers met een muzikale link, steek ze zelfgemaakte instrumenten in de hand en overgiet met een vleugje percussie, overgiet met wat alcohol en als alles verloopt zoals het zou moeten krijg je een perfecte kopie van Seagulls, maar waarom kopiëren als het origineel al zo swingt. Seagulls teistert de podia van West-Vlaanderen en omstreken met hun typische mix van reggae, ska, surf en andere invloeden en heeft met Regg ’n Roll een nieuwe plaat uit.

Summer in a box

Ik moet bekennen, reggae heeft me nooit aangesproken. Bob Marley en aanhangers zeggen me muzikaal weinig en ik laat het genre dan ook meestal links liggen. Toen Regg’n Roll van de Seagulls in mijn bus viel vreesde ik dan ook dat ze als zeemeeuw hun naam alle eer zouden aandoen. Niets daarvan echter, 1 luistersessie later was mijn gemoed duidelijk verbeterd. Ik voelde me alsof in dit grijs oktoberweer de zon scheen, ik aan een caraïbisch strand zat met een coctail in de hand. De muziek van Seagulls lichtte me zonder moeite uit mijn aankomende winterdepressie. Zomer in een CD-doosje.

Niet zomaar reggae

Het zou fout zijn om Seagulls zomaar een reggae band te noemen. Hun muziek bestrijkt vele stijlen waarvan reggae er maar eentje is. Sinds hun vorige album, Extended Play, is Seagulls er muzikaal op vooruit gegaan. Op hun zelfgemaakte instrumenten klinken de nummers van Regg’n Roll meer gevarieerd en levendiger. Waar het vorige album een eerder gezapig tempo had heeft de mooie mix van Reggae en Rock’n Roll (zie ook de titel van het album) een veel pittiger karakter, zonder daarom het zomers rustige tintje te verliezen.

Ontdek ze zelf, Regg ’n Roll verscheen bij Starman Records en is aldaar te koop voor de spotprijs van 10 euro voor de CD en een luttele 5 euro voor een digitale download. Doe uzelf een plezier en schaf nu al hét ideale middel tegen de opkomende winterblues aan.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord