SJ Hoffman – The Long Now

by Klaas Chielens
The Long Now - SJ Hoffman

Het is nog tot 15 februari wachten tot het grote publiek kan genieten van “The Long Now”, het debuutalbum van SJ Hoffman, een alias van uitgever Steven Borgerhoff van de uitgeverij Borgerhoff & Lamberichts. Hij wachtte tot zijn 43 vooraleer hij zijn eerste plaat uitbracht. Het resultaat van jarenlang in zijn eigen privé studio opnames maken voor eigen plezier. Het was pas toen hij Luuk Cox ontmoette dat de bal aan het rollen ging en er werk werd gemaakt van het bundelen van de sterkste nummers. De muziek is van hemzelf en teksten werden bijgevijld samen met Joe Hamill (frontman van Cattle & Cane). Het resultaat is een debuut dat er mag zijn.

Oud & Nieuw

SJ Hoffman laat zich ondermeer inspireren door Lou Reed, David Bowie, Springsteen, Prince, Conor Oberst, Bon Iver, Nick Drake, Ryan Adams, Talk Talk, Radiohead, Strand Of Oaks, Beastie Boys, Neil Finn, Noel Gallagher. Muziek maken is een passie en een hobby; een uitlaatklep na het werk; hij drukt er dingen mee uit die hij niet anders kan verwoorden. Honderden demo’s vormden de selectie bodem voor het huidige album. 

Toekomst

SJ Hoffman blijft niet stilzitten na zijn eerste plaat; nu reeds werkt hij aan een opvolger van The Long Now. Deze plaat zal niet opnieuw een selectie zijn uit de beschikbare demo’s maar wordt een totaal nieuwe plaat. SJ Hoffman wil nieuwe gronden verkennen, voor elke plaat iets nieuws, iets anders. Voor de volgende plaat zal meer de ambient toer opgegaan  worden.

Fallen is de eerste single uit het album “The Long Now” van SJ Hoffman. 
Uitgebracht bij Starman Records.

Als ik op tournee ga dan moeten mijn collega-muzikanten met wie ik de plaat opnam mee de hort op!

SJ Hoffman

De band

SJ Hoffman heeft zich voor deze plaat laten omringen door toppers uit de muziekwereld. De instrumentalisten op de plaat zijn Mickey Rowe (muzikale rechterhand van Noel Gallagher) op piano en synth, Arnout Hellofs van Hooverphonic op drums, Seb Leye van Delvis & Slow Pilot op elektrische gitaar en zangeres Neeka (Ilse Goovaerts) staat in voor de backing vocals. Zelf neemt SJ Hoffman de accoustische gitaar en zang voor zijn rekening.

Toeren

Momenteel wacht SJ Hoffman even af hoe de plaat ontvangen wordt vooraleer te gaan plannen en toeren. De schare aan professionele muzikanten zorgt namelijk niet enkel voor een mooie klank maar dat wil ook zeggen dat alle toerschema’s op elkaar moeten passen. 

De Plaat

Naast Fallen bevat de plaat nog 8 andere nummers. Samen vormen ze een sterk debuut dat hopelijk opvolging krijgt. Het werd een mix van zowel upbeat als tragere nummers en klinkt uitstekend. Op 15 februari wordt de plaat officieel gelanceerd en wij mogen een exemplaar van de CD schenken aan een lezer van Cultuurpakt.be. Wat u daarvoor moet doen is eenvoudig, u stuurt ons een mailtje op wedstrijd@cultuurpakt.be met vermelding van “SJ Hoffman” en de reden waarom u denkt de gelukkige bezitter te mogen worden van dit kleinood. Mailen kan tot 15 februari. Veel succes!

“The Long Now” van SJ Hoffman werd uitgegeven op Starman Records en verschijnt op 15 februari op CD en LP. Voor de vinyl-enthousiasten zit er een gratis download.
U kan hem nu alvast reserveren op :

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord