Spectacles: De kunst van de toekomst vertelt het allemaal

by Knopskaya

Countertenor en operaregisseur Benjamin Abel Meirhaeghe en producer en curator Laurens Mariën laten alle grenzen vervagen met hun nieuw project. Opera, pop en punk onmoeten mekaar in een album, gekoppeld aan een allesomvattende performance. Gewapend met danseres Hanako Hayakawa, een vreemde monoliet gemaakt door Elissa Lacoste, een poppy kampvuur en flink wat rook willen Meirhaeghe en Marien de theater-en-concertzaal met elkaar versmelten.

Muzikaal focust ‘SPECTACLES’ biedt u interessante ritmes, fijn stemwerk. Zoals de clip het ons verraadt; iets waar iedereen stiekem op los wil gaan en zichzelf openstelt voor wat hij ziet, hoort en voelt. U kunt niets meer wegsteken.

 

Jasper Segers produceerde de plaat, Lander Gyselinck, David Numwami, Mattias de Craene stonden in als opname muzikanten

 

Benjamin Abel Marirhaeghe en Laurens Mariën:

 

Laurens:

We dagen onszelf uit binnen een hele resem aan genres. De Stem van Benjamin kan extremen aan, waardoor het de poorten openzet naar een nieuwe openheid. Dat we beiden muzikaal ongeschoold zijn, maar steeds verkennend, maakt het ons mogelijk om nieuwe dingen in alle vrijheid op te zoeken en grenzen te gaan opzoeken. Het is leuk dat mensen daardoor af en toe in de war geraken. Toch ben je vanbinnen dan best wat zenuwachtig. Iedereen houdt er natuurlijk van om fijne reacties te krijgen.

 

Loskomen is de boodschap. Het heeft allemaal een groot diva- en dramagehalte en dat is helemaal Benjamin.

 

Benjamin: Ik weet heel goed hoe ik overkom, het is allemaal niet geacteerd. Drama en totale overgave. Mijn opleiding binnen de regie en mijn job binnen de opera en theater geeft me de sleutel en de ervaring om die gevoelens helemaal naar buiten te brengen. We willen niks kapot maken en stijlen verzoenen, maar dan niet op de manier zoals men bijvoorbeeld weleens klassieke composities door een popzanger gebracht hoort. Dit is een vertrekpunt naar iets constructiefs, niet van “laten we een.” Dat het zichzelf allemaal uitwees, was een goed teken. Ze doen gewoon wat we doen. We hebben beiden een hart voor theater en houden van de popwereld met daarbinnen klassiek drama.

 

Samen is de boodschap, alle kunst, ideeën, mensen.

http://benjamin-abelmeirhaeghe.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord