Aankondiging Middagconcert met Jan Depreter

20 oktober, 12 u, AMUZ

by Knopskaya

Jan Depreter behaalde verschillende Eerste Prijzen en Meestergraden voor gitaar aan het Lemmensinstituut Leuven en de Koninklijke Conservatoria van Antwerpen en Den Haag. Daarnaast vervolmaakte hij zich onder meer bij David Russell,
Manuel Barrueco en Oscar Ghiglia. Met 16 internationale prijzen op 11 topcompetities voor klassieke gitaar op amper 5 jaar tijd (2001-2006) is Jan Depreter tot op heden nog steeds onbetwist de meest internationaal onderscheiden klassieke gitarist uit de Belgische geschiedenis. In 2006 ontving hij als kroon op zijn carrière en als enige Belg ooit, na het winnen van de 10e Concours International Printemps de la Guitare, zijn laatste grote concours, de gouden medaille van Hare Majesteit Koningin Fabiola van België voor zijn memorabele live uitvoering van het 1e gitaarconcerto van Mario Castelnuovo-Tedesco met het nationaal orkest van België.
Jan Depreter speelde op grote podia in meer dan 30 landen in het verre en nabije Hij startte zijn carrière als leraar gitaar aan het Conservatorium Mechelen in 1995. Sindsdien geeft hij onafgebroken les gitaar. Sinds 2004 is hij verbonden aan de
Academie van Deurne, waar zijn leerlingen in navolging van hun leraar de prijzen op binnen- en buitenlandse festivals en competities aaneenrijgen.
Tussen 2001 en 2003 was Jan Depreter gastprofessor aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Daarnaast werd hij reeds uitgenodigd als masterclass docent in de meest prestigieuze muziekhogescholen ter wereld zoals het Conservatoire National Supérieure de Musique de Paris (FR), het Royal College of Music of London (UK), e.a. Zijn composities worden internationaal uitgegeven door Metropolis, Auurk en Ricordi (Universal Music). Northern Lights en Wit zijn internationale hits en worden wereldwijd gespeeld, oa door Ruben Bettencourt, Irina Kulikova en Aryom Dervoed.
Sergio Assad is begonnen aan een nieuw werk voor solo gitaar voor Jan voor de lente van 2022. Maar liefst 13 CD opnames bij Klara, QBK, Sony, EMI en Brilliant Classics onderstrepen zijn artistieke verwezenlijkingen.
Sinds 2010 is Jan Depreter een officiële Savarez artiest.
Depreter geniet een unieke relatie met een uitgebreid netwerk van topluthiers uit de hele wereld. Op een bepaald moment bezat hij één van de meest uitzonderlijke gitaarcollecties in Europa.
Sinds 2010 is Depreter de oprichter en directeur van het Antwerpen Gitaarfestival dat dankzij de aanwezigheid van 5 Grammy Award-winnende klassieke gitaristen op rij het belangrijkste evenement voor de klassieke gitaar in de Benelux mag
genoemd worden.

Programma
PASSACAGLIA Silvius Leopold WEISS
(1686-1750)
CHACONNE BWV1004 in re klein Johann Sebastian BACH
(1685-1750)
GUARDAME LAS VACAS Luis de NARVAEZ
(1490-1547)
VARIATIONS SUR UN THÈME DE MOZART Op.9 Fernando SOR
La Flûte enchantée / Die Zauberflöte (1778-1839)
A FAIRYTALE WITH VARIATIONS Dusan BOGDANOVIC
(°1955)
THÈME VARIÉ ET FINALE (1926) Manuel PONCE
(1882-1948)
CARNAVAL DE VENECIA Francisco TARREGA
(1852-1909)

Nieuw: AVONDCONCERTEN
Ontdek onze nieuwe concertreeks elke derde donderdag van
de maand vanaf oktober in de kerk van O.L.V. Koningshof in
Schoten: www.avondconcerten.be

Volgende middagconcerten
27 oktober
Izumi pianoduo
pianoduo
E. Grieg, M. Ravel, C. Debussy

10 november
Trio Mistral
pianotrio
W.A.Mozart, J. Brahms

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord