Middagconcert met Marley Erickson en Matthieu Idmtal

9 februari, Amuz, 12u

by Knopskaya

Marley Erickson, 2003, is hoofdprijswinnaar van talrijke internationale competities, waaronder Fundacja Young Arts Competition, Philadelphia International Music Festival Competition e.a. Ze heeft de USA National Strings Competition gewonnen, is laureaat van de International Louis Spohr en Il Piccolo Violino Magico Competitions, en nam deel aan de Menuhin Competition in 2016 en 2018.
Marley heeft opgetreden met orkesten aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Ze heeft concerten gegeven in zalen als de Walt Disney Concert Hall, Benaroya Hall, Paul Hall, Trinity Chapel,..
Zij heeft verschillende nieuwe werken voor viool geschreven en uitgevoerd, trad op op Seattle’s KING FM ‘Northwest Focus Live’ en maakte haar ‘New York Debut’ tijdens een recital op Salon de Virtuosi. In 2016 voerde Marley op uitnodiging van John Adams de Noord-Amerikaanse première uit van Oscar Colomina i Bosch’s Shpigl op de Los De Green Umbrella Series van Angeles Philharmonic in de Walt Disney Concert Hall kreeg lovende kritieken. Momenteel studeert Marley bij Kristóf Baráti en Barnabás Kelemen aan de Liszt Academie voor Muziek, Boedapest. Marley’s eerdere docenten zijn onder meer Eszter Perényi, Simon James, Hiro David en Jan Coleman.

Als prijswinnaar van meer dan 15 internationale wedstrijden was Matthieu Idmtal te gast op de belangrijkste Belgische podia zoals Bozar, Flagey, De Bijloke, De Singel, Concertgebouw Brugge,… en maakte hij deel uit van internationale festivals zoals het Klarafestival, Festival Musiq’3, Les Sommets du Classique (Zwitserland), Palermo Classica (Italië),…
De nog jonge pianist heeft inmiddels drie cd’s op zijn actief: de integrale sonates voor viool en piano van E. Grieg (2017) samen met violiste Maya Levy, de 12 Etudes Op. 8 & 24 Preludes, Op. 11 van A. Scriabin (2018), en de Pianosonate, Op. 7 & 14 Lyrische Stücke van E. Grieg (2021), uitgegeven door Piano Classics.
Zijn twee laatste cd’s werden door Radio Klara bekroond tot ‘Keuze van Klara’, en ontvingen door het prestigieuze muziektijdschrift ‘Classica’ een vijfsterrenrecensie.
Zijn opname met muziek geheel gewijd aan Alexander Scriabin gooide hoge ogen, en Matthieu Idmtal ontpopte zich in de laatste jaren dan ook als een vooraanstaand vertolker en vertegenwoordiger van diens muziek. Hij gaf verschillende recitals geheel gewijd aan de Russische componist, dan trad meerdere malen op voor de European Scriabin Society.
Zijn vertolkingen werden er steeds geprezen om zijn emotionele intensiteit en zijn poëtische karakter.

Volg de middagconcerten op facebook en Instagram
https://www.facebook.com/MiddagconcertenVanAntwerpenVzw
https://www.instagram.com/middagconcertenvanantwerpen/

Programma

Sonate voor viool en piano, KV296 W. A. Mozart
I. Allegro vivace (1756-1791)
II. Andante sostenuto
III. Allegro

Sonate voor viool en piano Nr. 2, Op. 13 E. Grieg
I. Lento doloroso – Poco Allegro (1843-1907)
II. Allegretto tranquillo
III. Allegro animato

2 Morceaux de salon, Op. 6 S. Rachmaninoff
I. Romance (1873-1943)
II. Danse hongroise

Tango Tout Court D. Brossé
(°1960 )

AVONDCONCERT

Avondconcert te O.L.V.Koningshofkerk, Ruusbroeckplein 2, te Schoten

15 februari – 20 uur
Duo Hallynck
Cello, harp

Programma: G. Bellini, E. Elgar, Cl. Debussy, H. Villa-Lobos, e.a.
Tickets: 30/25/15€
info@avondconcerten.be / 0478 28 19 55
Gratis drankje na het concert inbegrepen

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord