Middagconcert met Stéphane De May

Vrijdag 2 februari, 12 u, AMUZ - Antwerpen

by Knopskaya

Foto: Stef Low

Na het behalen van het Hoger Diploma piano aan de Alfred Cortot Normale School in Parijs en het diploma Concertist aan het Rotterdams Conservatorium, voltooide hij zijn opleiding met het behalen van een Hoger Diploma kamermuziek
aan het Conservatorium van Bergen; dit met de felicitaties van de Jury en onder leiding van grote meesters als A. Delle-Vigne, A. Rahman El Bacha, T. Evdokimova, G. Van Waas, enz.
Winnaar van talrijke internationale concoursen (Italië, Spanje, Oostenrijk , Verenigde Staten, Nederland, etc.), staat zijn naam op de affiche op de grootste festivals.
Van 2014 tot 2019 werd Stéphane De May belast met de functie van directeur van de Muziekafdeling van het Koninklijk Conservatorium van Luik. Hij geeft les als pianoleraar aan het Conservatorium van Leuven en is regelmatig gastprofessor aan de HEMU van Sion in Zwitserland, waar hij ook artistiek directeur is van het FestiVal d’Anniviers.
Zijn aantrekkelijke discografie doorkruist het hele repertoire en kent groot succes bij de nationale en internationale pers (Mendelssohn, Onslow, Debussy, Schubert, Rachmaninov, Chopin, Schumann, enz.).
Zijn opnames van de volledige “Nocturnes” en de twee pianoconcerten van Chopin onder leiding van Jean-Bernard Pommier worden door de Amerikaanse pers beschouwd als referentie-opnames.
Zeer recent heeft Stéphane De May zojuist de volledige “Wordless Romances” van Mendelssohn uitgebracht.
Zijn concertrepertoire omvat ruim twintig concerten, variërend van Bach tot Poulenc. Als veelgevraagd kamermuzikant had hij de grote eer om met het Portici Trio (Luc Tooten – cellist en Damien Pardoen – violist) te worden uitgenodigd voor de officiële reis van de Koning en Koningin van België naar Litouwen en voor het Herfstconcert in het Koninklijk Paleis in 2006. Sinds 2007 is het Trio Portici “in residentie” aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) en is er officieel ambassadeur van geworden. Tijdens zijn volgende concerten wordt Stéphane De May omringd door het Trio Portici, Pierre-Henri Xuereb, Regis Pasquier, Sabine Conzen, enz.

http://www.middagconcerten.be
Volg de middagconcerten op facebook en Instagram
https://www.facebook.com/MiddagconcertenVanAntwerpenVzw
https://www.instagram.com/middagconcertenvanantwerpen/

Programma
Intermezzo op.118 n 2 J.Brahms
n°2: andante teneramente (1833-1897)
Chaconne voor de linker hand J.Brahms
Vallée d’Oberman Fr Liszt
(1811 -1886)
Variations sérieuses op.54 F. Mendelssohn
(1809 – 1847)

AVONDCONCERT
Avondconcert te O.L.V.Koningshofkerk, Ruusbroeckplein 2, te Schoten
15 februari – 20 uur
Duo Hallynck
Cello, harp
Programma: G. Bellini, E. Elgar, Cl. Debussy, H. Villa-Lobos, e.a.
Tickets: 30/25/15€
info@avondconcerten.be / 0478 28 19 55
Gratis drankje na het concert inbegrepen

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord