Bjornoart exposeert kracht en innovatie

by Knopskaya

Het is een vaststaand feit dat de cultuursector het enorm  hard te verduren kreeg de voorbije twee jaren. Het leek wel alsof onze artiesten en kunstenaars  letterlijk vermist waren. Kunstenaar Bjornoart (45) besloot hen terug op de kaart te zetten, mits een ludieke en originele setting. Melkkartonnen, maar dan uit porselein. Geen vermiste kinderen zoals in Amerika, maar gemiste artiesten die er nu terug mogen staan. Ze blinken letterlijk. Zo vertelt ons het persbericht van Jens Geerts.

Allen geven ze een persoonlijkheid weer achter de concertzalen en theaters die opnieuw gevuld moeten worden. Zonder angst.

Vanaf 4 maart kunt u ze komen bekijken in XPO Antwerp. Onder andere Bart Peeters, Niels Destadsbader, Niels Albert en Steven Goegebeur gaven hun gezicht letterlijk  via Bjorno’s penseel aan een melkpak. Alle artiesten op de melkpakken zijn persoonlijk  op het pad van Bjorno gekomen. Ze staan stuk voor stuk symbool voor vernieuwing, de vernieuwing van de kunstenaar die zichzelf steeds opnieuw dient uit te vinden, de sportman die steeds opnieuw dient te presteren.

Enkel dankzij die innovatieve kracht kan je zoveel jaren in de sector blijven staan.

Een tweede luik van de expositie is de kracht van ogen en de sereniteit van het mannelijke. Bjorno maakte een reeks van 12 mannelijke naakten, van mannen die hij persoonlijk kent maar die voorheen nog nooit hadden geposeerd. Mensen zoals u en ik die zich kwetsbaar opstellen. De perfectie van het imperfecte. De ogen worden uitgelicht, omdat een blik een klik geeft, communiceert. Het draait opnieuw om kracht, moed, een stukje van jezelf (her)uitvinden. De modellen glimlachen en zijn dus totaal ontspannen. Het jongste model was vijf jaar oud en poseerde samen met zijn vader. Het oudste model was vijftig. Uit bescherming, zijn de kinderen onherkenbaar gemaakt.

Er lopen modellen genoeg op straat.

Deze expositie wordt eveneens het debuut van KJBJ. Kristof Janssens begon onze impuls van Bjornoart te schilderen en heeft een heel eigen stijl van geometrische vlakken en lijnen in felle kleuren over een eveneens geometrisch uitgewerkt reliëf geschilderd.

U kunt uw  ogen de kost geven in XPO Antwerp Leeuwenstraat 6 Antwerpen

van 4 t.e.m. 28 maart

vrijdag tot zaterdag van 11 tot 18 u

Zondag tot maandag van 13 tot 18  u

Woensdag tot donderdag van 14 tot 18 u

Breakfast on  Sunday

Meer info en inschrijvingen www.Bjornoart.be/breakfast-on-sunday

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord