De Staycation deel 3 – Mima Museum Molenbeek. Wablief? Jawel!

by Knopskaya

En wat  dacht u van een dagje Sint-Jans-Molenbeek? Niet naar wat ene Donald Trump beschouwt als the  hellhole, maar naar een trendy stukje Brussel waar de verstedelijking moderne cultuur ontmoet op een manier dat u er wil terugkeren met al wie u lief is.

In 2016 opende het MIMA (Millennium Iconoclast Museum of Art). Het  instituut onderscheidt zich door zijn unieke en bovendien totaal onafhankelijke businessmodel, dat gebaseerd is op crowdfunding. De tentoonstellingen zetten een jonge generatie van kunstenaars in de kijker die wat stijl betreft grensoverschrijdend werken. Dit geheel zorgt voor een geheel nieuw en divers publiek.

Wat onmiddellijk opvalt zijn de kleuren. Er wordt grotendeels gekozen voor kleurrijk werk, waar een al dan niet absurd verhaal met dubbele bodem achter schuilgaat. Vaak wordt door de banaliteit of kinderlijke benadering het ware karakter van maatschappelijke problemen en structuren benaderd, oorlog en vrede, seks en liefde. Het is niet zomaar plaatjes kijken, maar het is als verdrinken in kamers vol verhalen en extreem grote en kleine creaturen. Men waant zich haast Alice in Wonderland.

In het kleine bijgebouw, waar zich eveneens de shop bevindt, kunt u trouwens genieten van een stijlvol geserveerde koffie of snack zoals een huisgemaakte quiche. Alle ingrediënten zijn bovendien volledig biologisch en er is een vegetarische kaart waar iedere vleeseter van gaat kwijlen.

Uw uitstap was nog nooit zo verfrissend en gezond. Jawel, in Molenbeek City. Geen kat zal u geloven, maar die mogen dan ook niet binnen. U moest al onderweg zijn.

http://www.mimamuseum.eu

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord