EXPO – Papierfabriek De Meurs verwelkomt 7 kunstenaars

by Knopskaya

Waar begint kunst te groeien? Vaak op dat ene blad dat men ooit vastnam en waarop men zijn of haar fantasie de vrije loop liet gaan. Papier is voor altijd, net zoals het canvas waar men de verf nog op kan voelen en ruiken. Echte kunst van echte mensen. Vakmanschap.

Waar kan men de liefde voor illustratieve verbeelding en realisatie beter vieren dan op de nostalgische locatie van de oude papierfabriek “De Meurs”. Curator en beeldend kunstenaar Philippe Van Goethem kreeg dankzij Aku soundsystem het aanbod het geheel realiseren. Een mooie boost na  maanden van corona, vooral omwille van de unieke locatie, het mooie erfgoedpand en zijn ziel.

Kunstenaars zijn soms zeer individualistisch en met deze expo breng ik de kunstenaars samen net als een chambre d’amitié met veel interactie. Ik heb doelbewust gekozen voor deze 7 kunstenaars omwille dat hun werk authentiek is en van zulke kwaliteit dat ze enkel maar een meerwaarde kunnen zijn, mede dankzij de harmonie die ze op deze unieke plek bewerkstelligen.

De bezoeker krijgt werken te zien van onder meer Rebekka Vanderhaeghen – werk met een zeer grote naturel en scherp contrast, de zeer mimisch expressieve Kiara Peelman, de grafisch confronterende Jana Vasiljević, Steven Geys – urbanism meets composition, Luc De Man – in dialoog met de natuur, de suggestieve vrijheid van Bart Daems en lopende ideeënbus met een hoek af Philippe Van Goethem himself. Bezoekt u zeker hun websites, om uw goesting in een live bezoek nog groter te maken.

 De expo is zoals reeds vermeld te bezichtigen in de Papierfabriek “De Meurs” Gustave Demeurslaan 92, 1654 Beersel Vernissage op 17 juli van 19 u tot 21 u met een speech van schepen van cultuur Elsie Degreef Doorlopend open van 10u tot 22 u op zaterdag 17 en Zondag 18 juli 2021.

Background informatie
https://www.bart-daems.com/about-me
https://rebekkavanderhaeghen.com/The-artist
https://kiarapeelman.be/artistic-curriculum-vitae/
https://stevengeysfotograaf.be/about-me/
https://www.lucdeman.be/about
http://philippevangoethem.be/about.php
https://cargocollective.com/janavicost/2020-Zomergem-paintings
Erfgoed De Meurs – background info
https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/216516

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord