Frans Vogels – in Vogelsvlucht tussen hotels en galerijen (en nu dus ook bij den Brillenman aka Galleria het Oog)

by Knopskaya

Frans Vogels (geb. 1963) kent geen conventies, en net dat zorgt voor een geheel eigen stijl. Hij schilderde al langer, maar toen hij na de terroristische aanslagen in Zaventem even zonder werk kwam te zitten – hij werkte op de luchthaven – veranderde zijn leven drastisch. Hij was klaar om zijn eigen stempel op de kunstwereld te zetten. In no time viel hij op en ging zijn werk het internet rond. De galerijen volgden.

Zijn stijl is robuust en rock’n roll, geïnspireerd op cultfiguren en co, met een knipoog richting punk. Grote kleurvlakken die de aandacht trekken en op speelse manier in mekaar overvloeien. Ieder werk is een statement, laat dat net het understatement zijn. Herman Brood, Pink Floyd, Kiss en Keith Haring zijn bronnen van inspiratie. Ongecompliceerd, hilarisch en authentiek onnavolgbaar. Never a dull day.

Hij mag dan wel niet meer in de reiswereld werken, toch reizen zijn werken de wereld rond. Vooral hotels zijn er dol op. Van Antwerpen, over Düsseldorf naar Talinn. De Hiltonketen snoepte er in alle kleur van.

Kunst die een huis met grote witte muren siert. Misschien zelfs dat van u.

Meer moet er eigenlijk niet over worden gezegd , the Vogels experience is all. Allen daarheen.

Nog de hele maand oktober kunt u het werk van Frans Vogels van dinsdag tot zaterdag tussen 12 en 17 u bewonderen in Galleria het Oog, Befferstraat 22, 2800 Mechelen.

http://www.vogelsartworks.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord