Jos Bollen exposeert de eerste twee weekends van September – Rauwe Sensualiteit

by Knopskaya

Emotie is een persoonlijke zaak, een combinatie van elegantie en pure kracht. Zelfs in de ruwste emotie schuilt een schone gedachte. Dat weet Jos Bollen (geb.1956) uit het Belgisch Limburgse Lummen op doek en in brons, staal en steen neer te zetten. Sterk maar toch zo breekbaar. Begin september stelt hij zijn atelier open voor het publiek.

Jos Bollen:

Tekenen was mijn eerste passie, in de bib ging ik boeken ontlenen over schilderen met olieverf.  Ik vernam dat je een dorp verder dan we woonden  les tekenen en schilderen kon volgen bij Willy Benaerts ( leraar Academie Heusden-Zolder). Dat was begin 1986. Ik dacht natuurlijk onmiddellijk te schilderen. Maar nee eerst was het belangrijk te kunnen tekenen met verschillende soorten potloden, dan pas met kleurpotloden en na twee jaar kon ik beginnen met olieverf. Een heel bewust proces.

Het hek was van de dam. Ik hoorde dat er een een cursus keramiek was in Tessenderlo dacht: “dat wordt het…” Maar keramiek was niet mijn ding en ik ging steeds meer beeldhouwen in steen. Dan ben ik maar met zelfstudie begonnen.  3 D leek me boeiender dan 2 D. Daar kon ik mijn eigen ik in steken. Na een cursus bronsgieten te volgen, waar je met de was je beeld kon opbouwen, begonnen mijn hoofden een eigen leven te leiden. De volgende stap was mijn beelden te exposeren, dat was natuurlijk erg spannend. Vooral omdat mijn beelden de signatuur van mijn schilderijen gingen bepalen.

http://www.josbollen.be

Volg alvast het nieuwe project van Jos: @BlikVooruit

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord