Kadril brengt ode aan Harlind Libbrecht

by Klaas Chielens

Op 21 november 2018 -vandaag 2 jaar geleden- bleef voor Kadril-muzikant HARLIND LIBBRECHT de wereld grotendeels stilstaan: hij werd toen getroffen door een ernstige hersenbloeding. Een enorm zware dobber, in de éérste plaats voor hemzelf, voor zijn vrouw Sonia en zijn kinderen, voor zijn naaste familie.

Ook voor folkrockband KADRIL was dit niet vanzelfsprekend, Harlind had juist nog een belangrijke inbreng gehad bij het tot stand komen van het KADRIL-programma “La Paloma Dorada”. Dat spektakel was juist de week ervóór -in CC De Werf in Aalst- in première gegaan. Harlind zong op het podium in Aalst de lead vocal in de titelsong van het Paloma-programma, het lied dat hijzelf vanuit het Galicisch vertaald heeft: “De Gouden Duif”.

Deze zomer heeft KADRIL dit lied opgenomen, -live- met KIMBERLY CLAEYS aan de zangmicrofoon, gefilmd in een corona-lege schouwburg… Maar mét de prachtig poëtische tekst van de Galicische dichter, hier in het Nederlands herklankt door Harlind. Als eerbetoon aan deze KADRIL-muzikant van het éérste uur, broer van de broers, willen wij het -speciaal vandaag- met jullie delen. Met deze release van “De Gouden Duif” laat KADRIL de stem van Harlind Libbrecht voor altijd verder klinken.

tekst: Kadril

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord