Taehan Kim wint KEW 2023 Voice

by Knopskaya
bariton | Korea, °2000)
Taehan Kim studeert momenteel aan het College of Music van de Seoul National University, waar hij les krijgt van Gunyoung Na. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen op internationale zangwedstrijden, waaronder de Brian Dickie Young Talent Award op de Neue Stimmen internationale zangwedstrijd in 2022, de tweede prijs op de Gwangju-competitie in 2022, de Scholarship Prize op het Concorso Internazionale Riccardo Zandonai 2022 en een buitengewone prijs op de Concurso Tenor Viñas in hetzelfde jaar. Hij won ook de tweede prijs op de Joongang-competitie en is laureaat van de Shinhan Music Awards 2018. Taehan Kim trad op in producties zoals Offenbach’s The Tales of Hoffmann met het SNU Symphony Orchestra in het SNU Cultural Center Grand Theatre en in recital met Jihyun Joy Kang in de Kumho Art Hall Yonsei voor de Kumho Asiana Cultural Foundation.
Wij vonden hem vooral zo oprecht:
Naturel.  Maar ook, zo zacht en zorgzaam dat het iets ontroerends heeft. Dit is een lieve, gevoelige jongen. Zoveel is zeker. Hij krijgt ons op het puntje van onze stoel. Wagner op zijn zachtmoedigst. Het orkest volgt hem daar ook mooi in. Diepzinnig allemaal. Het is Mahler die opnieuw de spanning opvoert en laat voelen wat deze stem te bieden heeft aan sterkte. Korngold zorgt dan weer voor de nodige lyriek, mooie dynamiek en opbouw. Lieflijk gebracht. Deze zanger haalt zijn kracht uit zoete benadering en laat het zuinig maar zeker ook horen. Een hartverwarmend resultaat. Ook Verdi wordt gebracht met de nodige zwierigheid en vooral met doods gemak, wat bewijst dat deze finalist zich oprecht heeft getoond hoe hij is, met zijn eigen zachte lyrische signatuur.

2e prijs: Jasmin White

3e prijs: Julia Muzychenko-Greenhalgh

4e prijs: Floriane Hasler

5e prijs: Inho Jeong

6e prijs: Juliette Mey

Publieksprijs Canvas: Silvia Sequeira

Overige laureaten: Anna-Sophie Neher, Daniel Gwon, Fleuranne Brockway, Maria Warenberg, Carole-Anne Roussel, Silvia Sequeira.

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord