Coline&Toitoine en hun Brusselpop – ontmoet de muziek van morgen

by Knopskaya

Coline & Toitoine, een Brussels duo neemt je mee op sleeptouw door hun combinatie van uniek stemgeluid en fascinerende instrumentale soundeffecten. Ze verzoenen genres, en creëren een heel eigen geluid waarbij het openbreken van muzikale genres  centraal staat.  Het begon heel simpel, met gejam op een tienerkamer. Nadat ze vervolgens op kleine podia begonnen te spelen, kennen zalen en evenementen zoals de Ancienne Belgique,  les Francofolies de Spa, les Solidarités of Palais 12 geen geheimen meer voor hen.

Coline schrijft, speelt gitaar en beschikt over een prachtige, zuivere stem, wat haar al snel in de musicalwereld liet belanden. Naast haar toch eerder klassieke zangopleiding, ontwikkelde ze een passie voor popmuziek en ging als autodidact  succesvol aan de slag met gitaar en ukelele. Ook schrijven zit in haar bloed. Ze schrijf over al wat het dagelijkse leven meebrengt en plukt in haar teksten ieder moment. Op deze manier wordt het voor de luisteraar ook enorm boeiend, gezien er geen betere manier bestaat dan een band creëren via de dingen die ons alle dagen opnieuw overvallen, verrassen en die zelfs voor de rest een beetje banaal lijken. Daarnaast durft ze vragen stellen, persoonlijke en maatschappelijke. Deze combinatie zorgt voor een klank van vertrouwen.

Toitoine was wat je kan noemen een pianowonderkind en genoot  eveneens een klassieke opleiding. Dit leidde ertoe dat hij al snel werd geëngageerd om soundtracks te schrijven voor kortfilms en documentaires, en zelfs voor videogames. Hij won ook de  Grote Prijs van de Nationale competitie De Week van de Klank . Toitoine is een grenzeloos creatieve geest, die erin slaagt om inspiratie uit verschillende werelden om te zetten in muziek. Van compositie, arrangementen tot mixing, Toitoine stopt nooit met het verkennen van de horizon van zijn passie, terwijl hij perfect blijft samenwerken met Coline.

Samen gaan ze voor een vernieuwing binnen de moderne muziek, laat het ons eervol Brusselpop noemen.

Coline & Toitoine:

We wilden heel veel stijlen verkennen en verenigen. Dat ging zelfs zo ver dat we een lijstje hebben opgesteld met welke stijlen, geluiden en invloeden belangrijk voor ons waren. Zo ontwikkelden we elektro-refreinen, langere liederen, liederen met gevarieerde stijlen, maar slaagden we er in om een fijn en coherent geheel te bekomen. 

De basis voor het geheel was de film Brave New World, waarin er een droom wordt uitgebeeld. Het draait allemaal om een wereld waarin geen ziekte meer is en iedereen gelukkig is. Net dat zou vragen moeten oproepen, en elk lied raakt een problematiek hierbinnen aan. De hamvraag is hoe onze wereld gaat evolueren, ergens tussen droom en werkelijkheid.

Het idee was om een heel hedendaags product creëren, en we zijn er zeker van dat onze klassieke opleidingen ons daar heel erg in hebben geholpen, als een soort van stevige basis die het ons toelaat te evolueren. We krijgen steeds meer ervaring en we genieten volop van het mogen openbloeien. We proberen daarom ook het beste te maken van de moeilijke corona-periode en de tijd positief aan te wenden.

Een mens wordt er echt nog nieuwsgieriger van…

Ontdek de EP SOMA, ontdek Coline&Toitoine

 

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord