Atlantis Atlantis – Tha groovy Rheinzand sound is back!

by Knopskaya

 

Rheinzand is een samenwerkingsproject tussen  Reinhard Vanbergen, the multi-instrumentalist producer,
Charlotte Caluwaerts (Tundra) and Mo Disko from the renowned duo ‘The Glimmers’.
Op het podium worden zij vergezelfd door drummer Stéphane Misseghers (dEUS) en bassist Bruno Coussée (MannGold).

Hun muziek  is een mix van stijlen, gebaseerd op de rijke geschiedenis van dansmuziek. Oude en nieuwe genres krijgen nieuwe impulsen en geven knipogen naar vervlogen tijden. Hierdoor wordt een heel eigen blik op het muziek- en danslandschap van vandaag gecreëerd. Het is een unieke belevenis van exotische en eclectische  klanken, waar het Deense label Music for Dreams totaal voor viel. Hun debuur werd in maart 2020 gelanceerd.

Piccadilly Records (Manchester) nomineerde het album als plaat van het jaar 2020 en Phonica (London) gaf hen een welverdiende plaats in hun topp vijftig van datzelfde jaar.  Bekende DJ’s draaiden de plaat plat in de coolste clubs you can imagine.

Dit tweede album,  ‘Atlantis Atlantis’, maakt gebruik van diezelfde groovy ingrediënten, mits een evolutie in melodie en songlijnen.  Daarbovenop krijgt u een aantal herwerkingen van motieven uit hun debuutalbum te horen.

 

Mo Disko:

We doen in de eerste instantie wat we leuk vinden. Er worden veel knipogen geworpen naar dingen die we niet willen kopiëren, maar waarvan we wel de spirit willen overnemen. Zelfs in de trage nummers zit een hartslag die gelieerd is aan de dansvloer. Ik ben vooral actief als DJ  en wilde nummers maken in danssetting, met een catchy drive, dingen die letterlijk op de heupen werken en mensen willen doen bewegen.

Het is een mooie mengeling geworden tussen dans en poppy, met zij-uitstapjes. Ongegeneerd, floep eruit! Dat hebben we ook vooral te danken aan de fantastische muzikanten die eraan hebben meegewerkt. Of het nu fifties, sixties, seventies, eighties of nineties zijn. Al die periodes hebben hun absolute charme. Net als funk, soul, disco, house, new wave en rock. We hebben er een mengelmoes onder een noemer van gemaakt, met disco als rode draad.

Ik zie deze muziek voor alle settings, per nieuwe setting ontstaat er een nieuwe  ervaring en een nieuwe dimensie. Zo klinkt een nummer nooit twee maal hetzelfde, de emotie kan veranderen. Muziek is slechts een onderdeel van alle parameters.

We zijn nu zeven jaar samen met een aantal straffe muzikanten bezig, dat geeft een serieuze brok power. Zeker wanneer we live optreden. Live heb je nog meer het rock-band gegeven, ondanks onze discosound blijft overheersen. Alles wordt zo extra stuwend.

Waar we naartoe gaan, weten we niet. Het is de muziek van vandaag,  die de muziek van morgen maakt. We just go with the flow.Natuurlijk kan je ons live zien. De eerste  dag van de Gentse Feesten, Sint-Jacobs, staan we op het grote podium. Groovy moves guaranteed!

 

Live Preview – Click here

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord