Black Flower – Magma

The Hunt for Magic

by Knopskaya

De vijfkoppige hybride jazzgroep Black Flower heeft een nieuw album, dat Magma heet. Tijdens onge gesprek wordt al snel duidelijk dat deze titel de lading dekt.  Het draait om een enkel woord dat volgens hen alles vertelt. Het komt vanuit de kern, borrelt naar boven, is warm. Het moet er gewoon uit. Zo gaat het ook met hun muziek. Ze vloeit naar daar waar ze niet gaan kan. Dat de blaasinstrumenten leiding nemen is te danken aan Nathan, die ze speciaal voor Black Flower reserveert (al vertrouwde hij ons lachend toe dat zijn verzameling wel ietsje te groot wordt.)

Onder leiding van de Brusselse saxofonist/fluitist/componist Nathan Daems maken ze muziek met vele invloeden, die vooral etnisch gekleurd zijn. Afrobeat, aziatische melodieën en psychedelische klanken vormen een mooi geheel. Het geheel is bijzonder rijk aan textuur en flow. Luisteren of dansen, u kunt kiezen. Gewoon genieten is zeker toegestaan. Maar vooral, luisteren! Feel the pulse.

Nathan & Jon : We denken steeds na over een volledige sound die we willen creëren. We hebben zoveel verschillende invloeden als er  leden zijn in onze band. We brengen elk ons onafgebakende deel creativiteit mee en komen telkens tot een vloeiend geheel. Het is magie die we willen doorgeven. We volgen onze smaak en dat is nog steeds het beste ingrediënt.

We kunnen ook geen echt label op onze stijl plakken al beseffen we dat het wel nodig is om ergens op de kaart te staan. Wij hebben gewoon het gevoel dat we een klank creëren die een kant op wil gaan, als vloeiend magma. The boiling energy of the core. Muziek is natuur en componeert  zichzelf ergens. Misschien komt het wel daardoor dat er nog zoveel natuursferen in deze plaat zitten dan we er zelf ergens bewust instopten.

We hebben het concept meer kunnen laten rijpen dan ooit en eigenlijk was dit aan de lockdown te danken. We hadden de tijd om over dingen na te denken en vooral om het geheel even opzij te leggen om daarna opnieuw te beluisteren. Dan pas ontdek je dingen die je naar een volwassen resultaat leiden. De tijd die we hebben benut was de tijd die we in de toekomst ook willen nemen om tot nog meer moois te komen.

Ook de samenwerkingen waren geweldig. Zo hebben we voor deze plaat samengewerkt met vocaliste Meskerem Mees. We zaten  onmiddellijk op eenzelfde lijn en kwamen organisch tot een geheel, de frisse junglesound die de track nodig had.

Corona mag dan wel voedend geweest zijn, we willen opnieuw touren. AB, Duitsland, Frankrijk, Servië en Kroatië . We staan te popelen. Het is al geleden sinds onze laatste tour in Brazilië, vlak voor alles stil werd gelegd.

 

Meer info: https://www.blackflower.be/

SDBanrecords.com

Verkrijgbaar op vinyl!

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord