Charlotte Jacobs schenkt een helderfrisse uitdaging in klanken en sferen

by Knopskaya

New Release Today

Charlotte Jacobs is wat het cliché een duizendpoot noemt. Toch is zij eerder het product van kwaliteits-zekere rijping. Opgevoed in de kunstgalerij van haar ouder wist zij heel snel wat de meerwaarde is van creatie en welke creatie een meerwaarde kan inhouden.

Ze mixt vlot ritmes tot haar eigen eclectische stijl die sferen oproepen, anders dan het zoveelste refrein dat blijft plakken zonder meer. Iedere nummer waarnaar men luistert is als binnenwandelen in een unieke sfeerkamer.

Er leeft al een poos iets in de kunstwereld, en vooral in het New York waar Charlotte woont en haar indrukken opdoet. Het lijkt wel een onbewust collectief van mensen die een nieuwe wind doorheen de kunstwereld willen laten stromen. Niets is afgelijnd, maar alles zit vol beweging. Het is een beetje als New York zelf. De stad slaapt nooit en oneindig veel mensen zitten in oneindig veel kleine ruimtes ervaringen te beleven, of die nu kunstzinnig zijn of alledaags. Allen samen vormen ze een hoop eclectische ervaringen onder de grote noemer die New  York is.

Het heeft iets extreems door de vele stijlen en toch heerst er een harmonie doorheen de dissonantie. Men moet het laten gebeuren, men moet dingen kunnen toelaten en daar roept deze muziek vanuit een naturel voor op. Mensen terug tussen de lijnen laten lezen, dingen toelaten en zo een maatschappij bewust maken van hun diversiteit als meerwaarde.

Het zou volgens Jacobs allemaal best mogen lopen zoals na de great depression, toen de avant-garde beweging steun kreeg van de Amerikaanse staat. Ondanks de nummers voor corona tot stand kwamen, blijft uitdaging door kunst om het algemene denken te beïnvloeden een fijne gedachte. Wanneer velen los van mekaar zo denken, beweegt er samen wat.

Jacobs muziek kent een groot cyclisch karakter, en toch is dat ook zeer instinctief gebeurd. Het is niet zo dat ze er een ochtendspits of zonsondergang  in de Big Apple in wilde verwerken, maar toch ervaart men het ritme van de stad die nooit echt slaapt. Zo is kunst steeds een stukje van de ene leefwereld overbrengen naar de andere. Overdracht van ideeën en ervaringen zonder dat er een exact verhaal bij hoeft te horen. Vele geluiden en associaties maken het herkenbaar voor velen. Het vertelt mensen dat het echt wel OK is om te zijn wat hun innerlijke identiteit hen ingeeft, los van welke regels dan ook.

Een fijne ervaring, loungy veelzijdig en ritmisch uitdagend.

The Shape of Wandering – out now!

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord