De integere muses van de barok

by Knopskaya

De bekroonde barokvioliste Rachel Podger neemt de heropleving van de kunsten in Engeland na 1660 als de meeslepende inspiratie voor haar nieuwe album, The Muses Restor’d.

Rachel en haar levendige Brecon Baroque nemen de luisteraar mee op een reis van boeiende door viool geleide kamermuziek van Jacobijns tot het vroeg-Georgische Engeland. Variërend van de zachte intimiteit van consortidiomen tot de volledige instrumentale virtuositeit van de evoluerende barokperiode, onthult dit album weinig bekende glorie van de Engelse instrumentale muziek en zijn invloeden.

Deze verfijnde en intiem gebeitelde kamermuziek viert een rijke traditie waarin de viool zich aansluit bij een overvloed aan klavieren, luiten, altviool en continuocello en deze sonates, fantasieën, suites, gronden en populaire deuntjes in het gangbare van het Engelse culturele leven van die tijd herstellen. Samen met vier musici uit Brecon Baroque speelt Rachel Podger werken van Händel, Lawes, Blow, Locke, Purcell, Schop, Jenkins, Baltzar en Jones.

Een intiem album dat vreugde uitstraalt. Levendig en toch lijdzaam. Barok voor de fijnproever.

Dit oeuvre biedt een zeer bevredigende caleidoscoop van muzikale expressie gedurende een eeuw Brits muziekleven.
– Rachel Podger

Channel Classics CCS46324    http://www.outhere-music.com

 

 

 

.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord