De warmste schijf – Duo Habanera

by Knopskaya

**** Twee lachende muzikanten, zo staan ze op de cover; accordeonist Christophe Delporte en fluitist Marc Grauwels. Het maakt een mens onmiddellijk goedgezind. En zo is ook hun album A night at the Opera; het is muziek waar je blij van wordt, zonder dat er ingeboet wordt aan muzikaliteit. 

Hoe breng je muziek naar de mensen? Laat ze iets horen dat ze kennen, maar zorg dan ook dat het op een muzikaal verantwoorde manier gebeurt. En zo klinkt dit album. Christophe Delporte is vooral gekend van de verschillende ensembles waarbij hij de Argentijnse klanken van Astor Piazzolla en de Joodse traditie van de Klezmermuziek laat weerklinken. Hij vertegenwoordigt met andere woorden een soort van muzikaal temperament. Net die warme gloed is er nodig om opera te kunnen voelen en overbrengen. Voeg hierbij een ervaren fluitist als Marc Grauwels die de finesse aan de passie koppelt en het plaatje klopt perfect.

Deze cd verbindt mensen; van de leek naar de operaliefhebber, de liefhebber van volksmuziek tot de melomaan. Dit maakt het bijwonen van een optreden van dit duo alvast tot een onderdeel van de persoonlijke bucketlist van uw recensent.

Het repertoire bevat muziek van Rossini, Gluck, Chopin, Verdi, Tchaikovski, Bizet en Thomas.


  • WAT: A night at the opera
  • WIE: Duo Habanera – Christophe Delporte & Marc Grauwels
  • UITGAVE: CSR 201701

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord