De zeven verborgen dimensies van uw natuur

by Knopskaya

Wat wanneer we alles dat we zomaar vanzelfsprekend vinden onder de loupe zouden nemen? Deze gedachte ligt aan de basis van het boek Nature’s Hidden Dimension van W.H.S. Gebel. Het is de New Yorkse componist Michael Harrison die de inhoudelijke boodschap van het boek uitwerkte tot zijn compositie Seven Sacred Names.

De wetenschap heeft bergen werk verricht de afgelopen eeuwen. We kennen zoveel dingen die eerst mirakels leken vanbinnen en vanbuiten. Maar toch, er is een ding dat nog empirisch onaangeroerd blijft. Onze innerlijke gevoelend en gedachten zijn nog steeds  niet afleesbaar of meetbaar. Binnen ons universum draait dat wel om een enorme hoeveelheid materiaal. Dat is het punt waarop wetenschap plaats ruimt voor mystiek.

De componist maakt gebruik van ritmes en geluidsgolven, muziek die zich letterlijk en figuurlijk doorheen de ruimte beweegt en gevoelens van een hogere dimensie uitlokken. Dit brengt ons mogelijk tot de conclusie dat de oorsprong van het universum muziek was, of tenminste reizend geluid. Deze verschijnselen worden aangehaald in het soefisme en de Arabische en Perzische mystiek. Zeven composities willen ook  zeven geheime namen dragen, afkomstig uit die mystiek.

Men voelt tijdens het beluisteren een eenheid met de golven van het universum, en dat hoeft helemaal niet new age of geitewollensokkerig over te komen, de ervaring is echt. Dat kan de grootste scepticus die dit werk beluistert niet ontkennen. Geen drama, maar continuïteit. Er wordt trouwens niet gecomponeerd vanuit de wereldmuziek, wat de titel mogelijk kan laten vermoeden. De cover vertelt het u allemaal. Bekijk die kool eens in al zijn facetten, ontdek een universum.

Het bestaan, zelfreflectie, wilskracht, verlangen, nieuwsgierigheid, positiviteit en zelfkennis in zeven composities vol strijkers, toetsen en stemmen. Mooi

Cantaloupe Music CA21157 – http://www.outhere-music.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord