Een nacht op de gondel

by Knopskaya

Louis-Noël Bestion de Camboulas werd geboren op 2 december 1989 in Lyon in een gezin van 5 kinderen, ouders die in een theatergezelschap werkten. Hij studeerde orgel, klavecimbel, kamermuziek en directie aan het Conservatoire national supérieur de musique de Paris en het Conservatoire national supérieur de musique de Lyon. Daarnaast is hij laureaat van verschillende internationale wedstrijden. Hij dirigeert ensemble Les Surprises, die op dit album het beste van de Venetiaanse oude muziek brengen. Een beetje als een diepe sprong in de geschiedenis, een kostuumfilm in muzieknoten.

Componisten als Claudio Monteverdi, Giovanni Legrenzi en Francesco Cavalli nemen u mee op sleeptouw langs de kanalen van toen, de bloeiende handel, de frivoliteit en het maanlicht. Sfeer gegarandeerd met deze opname van Alpha Classics. Het is een beetje alsof men de festiviteiten van toen door een bril van nu mag beleven. Mooie dansbare ritmes, hoekjes waar muzikanten en poëten hun ding doen. Men voelt het bruisen van de stad en geniet vanuit een imaginaire gondel.

Er wordt uitgegaan van Monteverdi die zoveel heeft betekend in al zijn creativiteit. Wanneer men aan deze componist denkt, denkt men ook een beetje aan Da Vinci, de renaissance met zijn kunst en gebouwen en hoe deze verder gedijt tijdens de Barok in alle mogelijke klank- en verfkleuren. Laat dit het portret zijn van de stad dat dit album nalaat.  Daardoor is er ook plaats voor minder gekende componisten en werd er puur geselecteerd op sfeer en stijl. Zo is er Alessandro Grandi, een persoonlijke vriend van Monteverdi die toen een belangrijke rol bekleedde, motetten en madrigalen schreef en die toch niet zo intens de geschiedenis kon ingaan voor het grote publiek, os Giovanni Battista Fontana die heden ten dage enkel nog maar gekend is bij uitvoerders van de zeventiende eeuwse muziek.

Dit album is een portret dat verwijt naar een bruisende stad op het hoogtepunt van bloei, een culturele microkosmos op de grens tussen oude en nieuwe wereld. Het heeft zelfs een decadent kantje… Alsof er geen armoede of lijden zou zijn geweest, behalve dan in de liefde.

Laat de avonddeemstering komen.

Wegdromen, meer hoeft u niet te doen.

Alpha 927 http://www.outhere-music.com

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord