fijne miniaturen in afwisselende stijlen

by Knopskaya

De Franse violist Hugues Borsarello ontleent dit programma van miniaturen aan het repertoire van zijn instrument en aan de grote opera-aria’s, getranscribeerd voor viool en orkest: ‘Mijn idee was om een Franse muziekgeschiedenis in de loop van drie eeuwen te vertellen, in de vorm van korte stukken.’ Lully’s Marche pour la ceremonie des Turcs wordt afgewisseld met aria’s van Bizet, Saint-Saens en Offenbach, Satie’s Gymnopedie no.3 en Gounods Ave Maria.

Gastoptredens

Al deze alom bekende stukken ‘passen perfect bij de ziel van de viool’, zegt Borsarello, die gezelschap krijgt van prestigieuze gasten: cellist Gautier Capucon voor Vieuxtemps’ Duo Brillant, gitarist Thomas Dutronc voor Django Reinhardts gevierde Nuages, pianist Frank Braley. En dit programma verwaarloost de klassiekers van de viool niet, waaronder Ysaye’s magnifieke Berceuse de l’enfant pauvre. Vieuxtemps’ beroemde reeks variaties op Yankee Doodle wordt hier voor het eerst uitgevoerd in zijn versie met orkest.

Mooie merge

Een album waarop u van alles wat krijgt. Vioolklassiekers doorspekt met piano-, cello, gitaar- en orkestklanken – Orchestre National de Bretagne. Klassiek, barok, jazzy en toch ook romantisch. Van alle tijden wat en mooi onder één noemer gegoten. Klassiekers afgewisseld met andere fijne parels. Allemaal korte stukjes, met de meeste precisie aan mekaar geregen. Als een doosje fijne bonbons; nieuwsgierig het volgende snoepje nemen en je door de vulling laten verrassen.  Geslaagde mix van stijlen en periodes. Gaat van de ene mood natuurlijk over in de volgende.

OMF 706 http://www.outhere-music.com

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord