Folly of Desire – een reis in klank en stijl

by Knopskaya

Brad Mehldau presenteert The Folly of Desire, een liedcyclus die de grenzen van seksuele vrijheid in een post-#MeToo politiek tijdperk onderzoekt, samen met tenor Ian Bostridge, een van de grootste liedvertolkers van onze tijd. Met poëzie van Blake, Yeats, Shakespeare, Brecht, Goethe, Auden en Cummings schakelt Mehldau’s muziek naadloos tussen een jazzidioom en een klassiek kunstlied, en verkent het werk een even tijdloos als actueel thema. De stilistische diversiteit van dit project wordt onderstreept door een selectie jazzstandards toe te voegen, evenals een Schubert-lied. En toch smelt alles samen binnen het mooie concept dat verbonden is aan Bostridges timbre.

GRAMMY-Award winnende jazzpianist Brad Mehldau heeft sinds de vroege jaren 1990 uitgebreid opgenomen en opgetreden, en maakt zijn Pentatone-debuut met The Folly of Desire. Zijn performances en composities brengen een breed scala aan expressie over. Ian Bostridge is een van de meest gevierde tenoren en liedvertolkers van zijn generatie.  Zijn (eveneens) Pentatone-opname van Schuberts Winterreise (2019) werd bekroond met de ICMA Vocal Music Award 2020. Bostridge heeft ook Die schöne Müllerin (2020), Schwanengesang (2022) en Respighi Songs (2021) bij het label uitgebracht.
Brad Mehldau: “Ik ben erg enthousiast over de kans om deze liedcyclus op Pentatone te presenteren. Het is voor mij een droom die uitkomt om dit project met de wereld te kunnen delen. Ian en ik hebben gedurende meerdere jaren heel hard gewerkt om onze uitvoeringen te verfijnen, en ik geloof dat de opname dat weerspiegelt. Het is een belangrijk project, zowel artistiek als persoonlijk voor mij, en ik ben blij dat een publiek de kans krijgt om het te horen.”
Ian Bostridge: “Dit is een droomproject voor mij geweest – het opnemen van de geweldige cyclus van Brad die we zo vaak hebben uitgevoerd, en het opnemen met een van de groten enkele van de standaarden die me sinds mijn kindertijd hebben gedierte.”
PTC 5187 035 – Pentatone – http://www.outhere-music.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord