Hand out the Samples -New release by Julien Firmin

by Knopskaya

Julien Firmin is de creatie van Michael De Busscher, die je via zijn alter ego een inkijk geeft in zijn muzikaal verhaal. Een Gentse muzikant die zich niets aantrekt van hypes, maar op zijn eigen elan een mengeling van blues en alt pop brengt. Muzikale intermezzo’s en vocalen waar de haren van je armen rechtop komen te staan is hier het resultaat van. Zijn titelloze, eerste album dateert van 2018 en wordt aanzien als een veelbelovend debuut. Dit bracht hem op tal van mooie podia in binnen- en buitenland.

De voorbije jaren liet Michael zich zowel live als in de studio begeleiden door Mattias Geernaert (SUWI, Kosmo Sound), Tom Leyman (Ramkot) en Gertjan Wytynck.

Jan Myny (Reena Riot) vervolledigde het team en nam de productie voor zijn rekening. Ze installeerden zich in een villa in Melle, waar ze zich een week lang hebben afgezonderd. Deze intensieve samenwerking resulteerde in de tweede plaat van Julien Firmin, “Hand Out The Samples”.

De nieuwe muziek is met full band live ingespeeld, wat in schril contrast staat met de debuutplaat.Het muzikale verhaal van Michael had op deze manier geen limieten meer. Een grenzeloze vrijheid, die te horen is.

We horen verrassende soundeffects, met afwisselend verrassende organische en synth  geluiden, lyrics die niet vanzelfsprekend zijn en net daardoor gepast en blijvend hangend. Deze plaat is een uitnodiging tot het horen hoe vrijheid klinkt en het durven maken van combinaties en connecties die in je opkomen.

 

Michael De Busscher:

Het ontstond eigenlijk allemaal heel organisch. Brecht is diegene die alle praktische zaken zowat voor ons regelt. Hij had een jaar in een villa gewoond, waar hij totaal van de atmosfeer genoot. We konden er een tijdje blijven, wat goed uitkwam. We wilden niet echt naar de studio, we wilden een eigen sfeer creëren. Gezien we zelf over professioneel materiaal beschikken, werd zo’n verplaatsing mogelijk. Tijdens die week was de mood zo goed dat al wat we er maakten gewoonweg op plaat moest, geen twijfel over.

We hebben niet bewust gekozen voor de afwisseling tussen akoestisch geluid en synths, niets was gepland. We hadden wel het gevoeld dat het klopte en dan moet je dat gevoel gewoon volgen. Soms pakte dat wel verrassend uit. Neem nu het nummer “I want you dead”, dat toch vrij zacht inzet met akoestische gitaar, lieflijk bijna en vervolgens anders uitpakt in lyrics en sound. Die tekst werd niet direct verwacht, maat kwam plots op. Dat cynisme moet gewoonweg kunnen.

 

We denken wel dat dit onze sound is, al weten we natuurlijk niet wat de toekomst zal brengen. Geen enkele muzikant beschikt over een glazen bol. Wat we wel weten is dat de villa ons de kans gaf om in alle vrijheid te groeien en op te kunnen nemen binnen een professioneel kader.  Een toffe, veilige omgeving maakte het geheel totaal stressvrij. We willen dat zo echt wel blijven doen.

 

LIVE DATES:

10/12 Bij de vieze gasten

22/12 Café De Loge

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord