Huil mee en geniet – Drop not, mine eyes

by Knopskaya

De jonge Engelse contratenor Alexander Chance (geb. 1992) kreeg de titel van Gramophone’s One to Watch en was eerste laureaat van de 2022 International Händel Singing Competition.  Een mooi CD-debuut kon niet uitblijven. Vandaar dit mooie debuut bij Linn records. Drop not, mine eyes dook in het Engelstalige oude repertoire vol emotioneel breekbare liederen van onder andere Dowland, Purcell en Campion.  Twee kleine Franse luitknipogen ertussen van Lully en Robert de Visée. Tristesse en donker verdriet dat toch zo tastbaar mooi wordt weergegeven. Melancholie met een gouden randje errond. Teksten over donkere diepe gedachten en tranen. Wenen was nog nooit zo vreugdevol als men het hier kan horen. Luitenist Toby Carr weet dan ook voor de perfecte setting te zorgen waarop de stem van Chance gedijt. Iedere componist wordt volgens zijn eigenschappen getypeerd. Een prachtig sobere Dowland waarbij kleine figuurtjes soms een extra traantje teweegbrengen.

Presto music weet het heel mooi uit te drukken, zonder dat er veel aan toe te voegen valt.: robuust, rijkgekleurd en prachtig gelijkmatig over de registers, is Chance’s kenmerkende countertenor gekoppeld aan een uitstekende dictie en een natuurlijke, ongedwongen manier met de teksten die vooral…

Dit album trakteert u op maar liefst eenentwintig liederen over passie en verdriet, wrede en zoete liefde. Als een mooie koorddans tussen verdriet en verheuging. Het mooie van wat is en van al wat niet heeft mogen zijn. Verlies en verlangen. Laat uw gevoelens en ervaringen vrij en laat de contemplatie toe die dit album u biedt; het bewijs dat muziek nog steeds een belangijke heler kan zijn.

CDK 711 – http://www.outhere-music.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord