Intieme melodieuze Schubert

by Knopskaya

De blijvende charme van Schuberts Impromptus ligt in hun status als zijn meest geliefde creaties, en met een goede reden: het zijn in wezen liederen zonder woorden doordrenkt met melodieën van zeldzame schoonheid. Gecomponeerd in 1827, slechts een jaar voor het overlijden van de componist, spreekt het eerste boek, D. 899, de luisteraar op een diep intieme en persoonlijke manier aan.

De Duitse dansen, D. 790, waren Brahms’ favoriete set van Ländler, die de volksstukken vertegenwoordigen die zo typerend zijn voor het genie van Schubert. De Sonate nr. 10 in C majeur, D. 613, onthult een componist die de grenzen van modulaties en chromatiek verkent, maar altijd prioriteit geeft aan melodieën.

Deze CD is een prachtig portret van Schubert als genie, als “wanderer”, vol melancholie en toch ook doordrenkt met sprankels levensvreugde. Intiem en toch universeel. Want in stilte lijden we allen en allen zijn we op zoek naar schoonheid. De stukken die u op dit album hoort zijn als het ware liederen zonder woorden. Dingen die men hoort en waar men in berust vanuit zijn zoekende ziel. De pure schoonheid zoals enkel Schubert die kon creëren. Uw hele gevoelenspalet wordt geprikkeld.

Mathieu Gaudet neemt het volledige oeuvre voor piano op van de componist. Ontdek hier zijn volume 9. In dit volume presenteert Mathieu Gaudet de solo-pianomuziek van Schubert, waarbij hij de gave van de componist benadrukt om mooie en expressieve melodieën te maken. De werken van Schubert staan bekend om hun lyrische kwaliteiten, en dit album toont zijn melodische bekwaamheid.

AN952 http://www.outhere-music.com

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord