Jesco, Bored or Sad: van overal en voor iedereen

by Knopskaya

Stel u voor. U heeft een lief en dat lief is into folk, maar uzelf bent eerder een stevige rockfan. Wel, dan is vandaag het album van uw leven verschenen. De jongens van Jesco maken Folk ’n Roll, een genre waar men alleen maar content kan van worden. De veelzijdigheid van basic stuff en de schoonheid van even basic feelings.

Geen festivals deze zomer, maar wel hopelijk optredens in kleine bezettingen. De jongens van Jesco hebben het zover gekregen dat het u worst zal wezen, want van het moment dat hun Bored or sad in uw oren kruipt, waant u zich op een weide of in een café en geniet u van die lekkere pint in uw hand.

Filthy fab fun
De unieke klankkleur wordt gevormd door de sound van down to earth basic instrumenten zoals een wasbord, mondharmonica, een banjo en zelfs een bel en kettingen. Dit alles in combo met de opzwepende melodieën van de accordeon en de diepe beats van de contrabas.  Something Irish, something rock ’n roll, and something accoustic. Folkklanken, zonder de brave rondedansjes. Rock zonder electronica, een mooi huwelijk tussen het pure en het wilde. Tijdens hun tournee doorheen Ierland  in de zomer van 2017, werd hun geluid dan ook warm onthaald.

Onheilspellend plezant
Vrijheid is de boodschap. Laat het uitbundige een van hun favoriete songthema’s zijn. Dat een een hoop kampvuurverhalen over donkere figuren, of gewoon over de loop van het leven, telkens doorspekt van het nodige sarcasme. Vrolijkheid met een onheilspellend kantje dat af en toe richting country of blues durft te neigen. Jesco gebruikt de klanken en genres, en zet ze op hun plaats, zonder er een kakafonie van te maken. Ze puzzelen alles ineen tot een geheel dat de belevenis enkel maar optimaliseert.

Bored or Sad, hun nieuwe boreling is beschikbaar.

Zij ook voor u, via  http://www.rootstownbookings.com   –   http://www.Jescoband.com

Music that tastes and sounds like cheap Whiskey: sharp, filthy but intoxicating

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord