King Dick: Mean Phases

by Klaas Chielens

Psychedelica is terug van nooit weg geweest. Terwijl in en rond Silicon Valley LSD herontdekt wordt, ligt de nieuwe plaat van King Dick in de rekken. Toen Obelix in de ketel vol toverdrank viel, nam King Dick een frisse duik in de ketel der psychedelica. Dit is de vierde LP die daar het resultaat van is.

King Dick is het soloproject van de Antwerpse muzikant Wim De Busser, die ook zijn strepen verdiende met artiesten zoals Zita Swoon Group, Helmut Lotti, Stef Kamil Carlens en anderen. Daarnaast is hij een begenadigd jazz-muzikant en heeft hij met Simon Lenski, Alfredo Bravo en Nicolas Rombouts het “Wim De Busser Quartet”, met als vaste pleisterplaats het podium van het wereldbekende “De Muze”, een van dé jazz-cafés van Antwerpen.

De muziek van King Dick is niet terug te brengen tot één genre; het is een veelheid van klanken en invloeden die zich niet in een hokje laten duwen; het ene nummer rockt, het ander is trashy pop en nog een ander is een mengelmoes van klanken die geen van allen toe te schrijven zijn aan een welbepaalde stijl; behalve dan de psychedelische saus die er rijkelijk werd overgegoten. Toch worden de nummers op geen enkel moment een amalgaam van geknoei; er zit orde in de chaos van King Dick.

Terwijl u allen zit te wachten op de officiële release van het album hebben we bij Cultuurpakt.be al een week lang deze plaat op de platenspeler liggen. Voor alle anderen is er deze avond (26 oktober) de officiële voorstelling in Het Bos, te Antwerpen. Rep u er heen en dompel je onder in de sfeer die King Dick heet. Het wordt ongetwijfeld memorabel.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord