Kuniko kent Reich als geen ander

by Knopskaya

De Japanse slagwerkvirtuoos Kuniko Kato presenteert een gedurfd programma van innovatieve werken die de baanbrekende compositietechnieken van Steve Reich laten zien op Kuniko plays Reich II, wereldwijd uitgebracht op 26 april bij Linn Records. Na het enorme succes van haar album  Kuniko plays Reich uit 2011 en daaropvolgende opnames van werken van de baanbrekende componist, heeft de percussioniste een reputatie opgebouwd als een van de belangrijkste vertolkers van Steve Reich.

De wereldberoemde percussioniste Kuniko Kato presenteert haar zevende album bij Linn Records. Na haar debuutalbum kuniko plays reich (2011) en Drumming (2018), onthult Kuniko hier haar derde verzameling composities van Steve Reich. Het album bevat een diverse reeks van Reich’s werken die dateren van de jaren 1960 tot de jaren 2000, waarbij variaties in zijn compositietechnieken worden getoond. Kuniko heeft zorgvuldig iconische stukken van Reich geselecteerd die resoneren met haar artistieke visie en voert Four Organs (1970), Nagoya Marimbas (1994), Mallet Quartet (2009) en haar eigen arrangement van Piano Phase (1967) voor twee vibrafoons uit. Kuniko Kato is een van ’s werelds leidende slagwerk virtuozen uit Japan. Haar virtuositeit, muzikaal inzicht en expressieve maar elegante uitvoeringsstijl blijven niet alleen publiek aantrekken, maar ook gevestigde dirigenten en componisten. Ze staat bekend om haar foutloze techniek bij het bespelen van zowel toetsenbord- als slaginstrumenten. Alle muzikale lagen en instrumenten die je hoort in deze opname worden uitgevoerd door Kuniko Kato.

Het album is een gedurfd programma van innovatieve werken die de artistieke carrière van Reich overspannen en enkele van zijn baanbrekende technieken laten zien. Gecomponeerd toen hij begin dertig was, wordt Piano Phase uitgevoerd in Kuniko’s eigen betoverende arrangement voor twee vibrafoons; kenmerkend is dat Kuniko beide rollen speelt.

Een album van een muzikante die de componist die haar nauw aan het hart ligt tot in de diepste puntjes van zijn bedoelingen weet uit te voeren en creatief te benaderen. Bijna symbiotisch, mekaar zo aanvoelen.

CKD712 http://www.outhere-music.com

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord