Leftovers always taste the best

by Knopskaya

Weet u wat lekker is? Een ovenschotel vol pasta, stoofvlees, met verse ingrediënten en liefde bereid, net genoeg gekruid en zonder overdreven poeha. En weet u wanneer dat het beste smaakt? De dag erop, wanneer alles goed getrokken heeft en een plaats op uw bord verdient. Laat het dat zijn wat onze Belgische blues trots en harmonicaspeler Steven Troch heel goed heeft begrepen bij de samenstelling van zijn album Leftovers.

We zouden u hier kunnen vervelen met een nochtans mooie lijst aan optredens en prijzen van boven vernoemd artiest in binnen- en buitenland, surf en ontdek, maar laat u gewoon verrassen door de essentie. Muziek, no nonsense, let the feeling flow. Dat is wat deze schijf van u vraagt en ook wat de serene houding van de ervaren artiest siert.

Zoals de titel het zegt, Steven Troch had nog heel wat in zijn kast liggen aan muzikale creaties die sinds 2017 het ideale moment zochten om uw oor te mogen beroeren.  Ze werden opgenomen in verschillende studio’s op verschillende momenten en vormen een verrassend mooi geheel, mede dankzij de lijm van her en der een oudere blues song binnen eenzelfde flow.

Wat onmiddellijk overvalt is het grote lazy sunday afternoon gehalte; ritmes die zich in alle rust meester van u maken, samen met de klanken van enkele flinke instrumentale passages die toch wel  ingenieus zijn ingepland. Wat vooral opvalt naast de hohner-riffs, zijn de strijkerspartijen van Nele Paelinck. Traditie is het sleutelwoord, Mechelen aan de Dijle of ergens rond de Missisippi Delta, de sound voelt volledig als thuis. Een streep jazzy folk en country,  onder het waakzaam oog van Yankee Doodle – mind het sterke instrumentale nummer Parnell Street –  met soms een Latinosmartlaptwist.

Music from the heart, soulfood for the people.

https://steventroch1974.bandcamp.com/album/leftovers

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord