Liszt in al zijn facetten

by Knopskaya

Nelson Goerner werd geboren in San Pedro, Argentinië, in 1969. Na zijn studie in Argentinië bij Jorge Garrubba, Juan Carlos Arabian en Carmen Scalcione, won hij in 1986 de eerste prijs op het Franz Liszt Concours in Buenos Aires. Dit leidde tot een beurs om samen te werken met Maria Tipo aan het Conservatorium van Genève, en in 1990 won Nelson Goerner de eerste prijs op het Concours van Genève. Het is dan ook een must om deze opname bij Alpha Classics met muziek van Franz Liszt te beluisteren. Een intieme, diepgaande ervaring. Van mystiek naar meevoerend en opzwepend.  Nelson Goerner is een van de grootste klassieke pianisten van dit moment. Hij wordt geprezen om zijn uitvoeringen van de hoogste kunst en poëzie, terwijl hij tegelijkertijd een opwindende en meesterlijke overtuiging bezit.

Dit is de twaalfde opname van pianist Nelson Goerner voor het Alpha Classics label. Hij wijdt zijn nieuwe album aan de pianosolowerken van Franz Liszt, met de beroemde Sonate in b klein als middelpunt; bijna twintig jaar na zijn eerste cd van de sonate voelde hij de drang om het opnieuw op te nemen, na een reeks veelgeprezen concerten.

Zijn talenten als verhalenverteller en als virtuoos met oog voor nuance klinken wonderbaarlijk goed tot hun recht in dit monumentale werk, een ware ‘muzikale actie’ die ongetwijfeld thuishoort in het pantheon van de mooiste literatuur voor piano. Het programma wordt gecompleteerd door fragmenten uit de grote cycli van Liszt, waaronder de Petrarcasonnetten uit de Années de pèlerinage en de Hongaarse Rapsodie nr.6, samen met de spectaculaire concert-etude La leggierezza.

ALPHA 1038 http://www.outhere-music.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord