Niels & Friends spread the love

by Knopskaya

Niels Geerts kom je overal in Mechelen tegen. De jonge gitarist heeft zijn eigen handelsmerk in de vorm van zijn lach, zijn eeuwige goedgezindheid waarmee hij je vanop afstand spot, vervolgens enthousiast zwaait en een praatje  slaat.

Zo kwam uw recensent hem ook tegen. “Ah”, zei ik, “je hebt toch je album bij?” Affirmatief, Geerts haalde een doos uit zijn zak en de deal werd gesloten. Ik zei lachend dat een goede soldaat steeds zijn munitie op zak had. “Ahnee”, zei de artiest, “ik ben tegen wapens”. Daarmee was al veel  gezegd  over de inhoud van dit feelgood-album.

Geerts trommelde zijn muzikale en andere artistieke vrienden uit het Mechelse op om samen een album te creëren waar mensen blij van worden. Zowat overal waar muziek is, treft men in Mechelen Niels Geerts aan. Zijn enthousiasme liet het toe enkel rasartiesten te versieren voor deze schijf waarop u behalve Geerts zelf op de elektrische gitaar, Patrick Riguelle (o.a. vocals, acc guitar, percussie & mouth harp), Rik Lenaerts (contrabas), Harmen Goossens (cello, percussie) en Ramses Van den Eede (drums, percussie) kunt horen. Teksten en composities zijn van de vrienden themselves, alsook van woordkunstenaars zoals Moondog en Tom Kestens.

Tien stevige nummers werden gebald in een kort maar krachtig album met een Woodstock-kantje en een aantal stevige hints tegen verzuring. De sound is niet opdringerig, maar fijnzinnig speels en huppelt tussen Madness en The Beatles in. Geen macho’s met joelende gitaren, maar een eerlijk product.

Zoekt  u Niels & Friends via Niels Geerts op via facebook en bestel uw schijf vol zon voor de ronde prijs van 10 euro.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord