Rammstein 2019 – Still going strong!

by Tessa Van Slagmolen

Rammstein weet sinds de jaren ’90 deze recensent telkens opnieuw te bekoren met hun unieke stijl. De groep is ondertussen uitgegroeid tot zo een groot en herkenbaar gegeven, dat hun nieuwste album niet eens meer de groepsnaam of een titel dient te vermelden.

Ondanks hun harde uiterlijk, stevige beats en het gebruik van controversiële videoclips en beelden, zit er achter deze schijnbaar ruwe bolsters een groot poëtisch karakter dat telkens opnieuw te ontdekken valt door die luisteraars die de tijd willen nemen om zich beter bekend te maken met de teksten. Doorheen al hun albums worden nummers zoals “Buck Dich”, “Mein Teil” en “Wiener Blut” in balans gebracht door de lyrische teksten en zachtere melodieën van “Klavier”, “Nebel” en “Frühling in Paris”.

Deutschland

Ook hun nieuwste album weet deze balans weer perfect tot stand te brengen.
De eerste single en bijhorende muziekvideo “Deutschland” was meteen een schot in de roos. Terwijl het zorgde voor de nodige controverse, behaalde de video in een mum van tijd een record aantal views op Youtube en werd het snel één van hun meest bekeken muziekvideo’s.

De rest van het album bewijst wederom een mooie mix te zijn van het ietwat hardere “industrial” metal-genre (Zeig dich, Sex, Puppe), en hun prachtige kenmerkende ballades (Diamant, Was ich liebe, Halloman).

Buitenbeentje

De grootste verrassing op dit album is het nummer “Ausländer”. De introductie van beats die deze recensent meer zou associëren met een sfeer die je eerder zou terugvinden op een Tomorrowland festival kan aanvankelijk vreemd klinken in de oren van een die-hard Rammstein fan. Het duurt echter niet lang voordat het doordringt hoe geweldig het is om een lied met de titel “Ausländer” (NL: Buitenlander/Vreemdeling) ook uit te voeren in een stijl die men niet meteen zou associëren met deze groep.

Er is voor deze recensent geen twijfel mogelijk. 10 jaar na hun vorige album “Liebe ist fûr alle da” bewijst Rammstein dat ze nog steeds niets van hun kracht hebben verloren!

Album te koop in de gekende platenzaak of natuurlijk bij bol.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord