Rijke zonnige barokviool

by Knopskaya

David Plantier begon zijn vioolopleiding op vijfjarige leeftijd. Na zijn studie moderne viool aan het Conservatorium van Genève wijdde hij zich aan de barokviool aan de Schola Cantorum van Bazel, in de klas van Chiara Banchini.
.Sinds 2009 is hij eerste viool van Le Concert d’Astrée o.l.v. Emmanuelle Haïm. Hij werkt ook regelmatig samen met Le Concert des Nations van Jordi Savall, Café Zimmermann en Amarillis.
.Met zijn eigen ensemble Les Plaisirs du Parnasse, opgericht in 2003, werd hij uitgenodigd op de toonaangevende festivals van Europa en Japan, en maakte hij verschillende opnames, van muziek van Westhoff, Walther en Biber, allemaal bejubeld door de internationale pers. David Plantier doceert barokviool aan de Musik-Akademie van Basel en hij bespeelt een viool gemaakt door Giovanni Battista Guadagnini in 1766.

We volgen in dit nieuwe album van Plantier en zijn ensemble, uitgegeven bij Ricercar – label gespecialiseerd in historische opnames,  het succes van het album gewijd aan Jean-Marie Leclair door onze verkenning van het rijke 18de-eeuwse vioolrepertoire voort te zetten. Het succes van Leclair in de late jaren 1720 fungeerde als een katalysator en vele andere getalenteerde componisten kwamen in zijn kielzog naar voren. Die jaren waren bijzonder gunstig voor het instrument en de bekwaamheid van elke violist werd door waarnemers nauwlettend in de gaten gehouden: de titel van Premier violon de France was het onderwerp van hevige concurrentie. Deze positieve en opgetogen sfeer resulteerde in een grote wildgroei aan sonates voor viool, waaruit er de zes juwelen gekozen werden die hier voorkomen. Het grootste deel van deze werken is hier voor het eerst opgenomen. U krijgt dus de première te horen die door de beste violisten van toen werden gespeeld. Een hoogtepunt van barokvirtuositeit. Een bijzonder rijk repertoire dat alle recht wordt aangedaan. Geniet!

RIC461 http://www.outhere-music.com

 

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord