Sevens – ontdek Poetry in Motion

by Knopskaya

Sevens…  was finalist van UrbaNice Battle of Talents op MNM, Stubru is fan en zijn nieuwe single ’Stains’ staat zelfs in de playlist van Radio 1 én Radio 2.  Maar hij is meer, en dat bewijst zijn toch wel heel persoonlijke debuutplaat. Een artiest met weinig woorden, waarbij alles uit het hart vloeit.

Sevens brengt je in beweging op zijn debuut. Hij vertelt zijn levensverhaal op een manier dat enkel hij kan, eerlijk en poëtisch. Er heerst een melancholische sfeer doorheen de EP die toch heel warm aanvoelt. Aangezien Sevens alles zelf heeft geproduceerd, stond hij nog nooit zo dicht bij zijn muziek en dat hoor je. Het voelt oprecht aan alsof zijn hart en ziel in de nummers zitten verweven.

Sevens zijn zwoele baritonstem in combinatie met laid-back beats spelen hier dan ook een grote rol in. Met de hulp van David Poltrock, die de keys en strings heeft ingespeeld, zijn de nummers voorzien van prachtige harmonieën. Combineer dit dan met de uitmuntende mix- en master-skills van Staf Verbeeck en je hebt een prachtig geheel dat resulteert in de EP “Poetry In Motion”.

 

Je stopt de tape van Sevens’ leven in een recorder en wordt meegenomen op een persoonlijk avontuur doorheen de EP.

De manier waarop de muziek in elkaar zit zorgt er dan ook voor dat je er visueel iets bij kan inbeelden, al de emoties en tegenslagen die Sevens heeft verduurd, hoor je terug in de muziek.

 

Sevens: 

“Melancholie is gewoon wie ik ben. Het is mijn stijl en manier van denken. Moest men mij kunnen omschrijven met een kleur, dan zou het blauw zijn. Triest en warm tegelijk, niet helemaal happy ,maar toch sentimenteel.

Mensen zijn te snel. Gewoon stilstaan bij de wereld en gevoelens wordt nog amper gedaan. De tijd lijkt te vliegen, maar eigenlijk hebben we veel meer tijd dan men denkt. Daarom heb ik ook gekozen voor zeer directe titels, die de mensen hun aandacht trekken en grijpen om ze dan even uit te nodigen om dat rustpunt van reflectie te durven nemen. Ondanks de directheid van de titels, vloeien de nummers vlot in mekaar over, zodat men in de sfeer blijft.

Eigenlijk ben ik niet direct bezig met poëzie. Het is een automatisme voor mij dat iedere zin meerdere interpretaties moet kunnen hebben, zodat ze telkens kan passen bij een bepaald gevoel of situatie. 

Wat de arrangementen betreft, ben ik heel kritisch voor mezelf geweest omdat ik met het absolute minimum het maximum wilde bereiken. Ik zie mezelf absoluut als minimalist, ga graag dieper op dingen in, maar ben evenzeer to the point. “

 

De lading die Seven perfect dekt. Directe gedachten maar met de nodige diepte. Zeven tracks vol rust met een uitnodiging tot zelfreflectie.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord