Sons of Sirius – De Keltische wind over Ardennia

by Knopskaya

Vier bevlogen muzikanten uit de streek rond Dendermonde,  noemen zich samen Sons of  Sirius. Samen ontdekten zij de Keltische traditie van de folkmuziek. De doorgronding van het genre won meer en meer aan bewustwording van identiteit, hetgeen zich bevestigde  in het creëren van eigen arrangementen van traditionele nummers en uiteindelijk ook het componeren van eigen nummers.

Het nieuwe (debuut)album met dito openingsnummer, Ardennia, staat voor het nieuwe pad , dat eigenlijk veel ouder  is dan het oorspronkelijke. De bandleden beten zich namelijk vast in datgene waar het bij folk omdraait; het zich samen met anderen verliezen in een ritme en een  melodie,  een soort trance van samenhorigheid. Folk kan je niet leren met de beste handleiding, folk leeft  in  je  hart en komt er uit  via instrument,  handen,  voeten en stem. Folk rijpt in de ziel. Houd u zich vooral niet in. Bodhran, tin and lowwhistles, viool en gitaar nodigen uw stem en voeten uit.

Ardennia, de godin van bossen en jacht, brengt opnieuw de Keltische folk naar onze streken. Het album met  een mooi handvol aan oude klanken neemt ons mee naar de tijd van de graal, ridderverhalen, hoofse liederen en knappe boerendochters in het stro. U weet wel, de tijd waarin alle  legendes samen een leven gingen leiden, waarin sommige figuren zowel als kind van Goden of koningen uit de Noorse sagen opdoken als waren ze mogelijk lieden uit een adelijk Frankisch geslacht. De goden die Europese volkeren rond het Sint-Jansvuur verbonden, worden ook deze zomer bijeengeroepen op Ardennia.

U springt toch ook over  het vuur?

https://sonsofsirius.wordpress.com/

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord