stem vol coloratuur, piano vol dynamiek, muziek vol identiteit

by Knopskaya

Bekend om zijn ‘glinsterende stem’ , is grammy-genomineerde Amerikaanse countertenor Reginald Mobley wereldwijd bekend om zijn interpretatie van het barokke, klassieke en moderne repertoire en leidt een zeer productieve carrière aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. In Europa is Reginald uitgenodigd om op te treden met onder andere Orchester Wiener Akademie, City of Birmingham Symphony Orchestra, Balthasar Neumann Chor & Ensemble, Bach Society in Stuttgart en Holland Baroque Orchestra. Zijn naam wordt vaak geassocieerd met John Eliot Gardiner en het Monteverdi Choir and Orchestra, waarmee Reginald de afgelopen tien jaar toerde en opnam, inclusief zeer recent een Europese tournee in het voorjaar van 2023.

Reginald, een pleitbezorger voor diversiteit in muziek en de programmering ervan, werd de allereerste programmeerconsultant voor de Händel & Haydn Society na enkele jaren H&H te hebben geleid in zijn gemeenschap met Every Voice-concerten. Hij bekleedt ook de positie van Visiting Artist for Diversity Outreach bij het barokensemble Apollo’s Fire en is een regelmatige gast bij Philharmonia Baroque Orchestra, Washington Bach Consort, Seraphic Fire en Agave Baroque. Met die laatste nam Reginald ‘American Originals’ op, een verzameling Spirituals, waarmee hij in 2022 zijn nominatie voor de GRAMMY Awards opleverde. In dit verlengde ligt ook deze opname, een verzameling spirituals, vol identiteit en verfijning. Een sierlijk statement met positief chauvinistische insteek.

Ondersteund door de fantasierijke piano van Baptiste Trotignon gaat countertenor Reginald Mobley verder in een repertoire dat gedomineerd wordt door de traditionalisten die naast drie liederen van de grote Florence Price een nieuw leven vinden, diep geëngageerd en tegelijkertijd weelderig melodieus. De ambiguïteit van het timbre herschept soms de illusie van een vrouwenstem, vaker te horen in deze aria’s, maar de oefening is nooit een demonstratie. Levendige muziek, vertolkt met een grote naturel (bron: Le Soir)

ALPHA 936 http://www.outhere-music.com

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord