Uma Chine

by Barry Vanachter

Stralend Debuut

Voor wie treurt om het vertrek van Nele De Gussem bij Future Old People Are Wizards, geen nood Nele blijft een bezige bij. Te zien bij Inwolves, BRNS  en Ladakh maar ook bij Uma Chine waar ze fungeert als frontvrouw en verantwoordelijk is voor het schrijven van de songs. Deze muzikale duizendpoot wordt bijgestaan door  schoon volk uit de Gentse scene waaronder de zussen Rana en Sherien Holail Mohamed (Binti) die Nele ondersteunen in de meerstemmige zang, deze zussen zijn dit gewend om samen in Binti met hun andere vier zussen meerstemmig te zingen met of zonder instrumenten.  Verder zijn er Nils Vermeulen op bas (Jukwaa) en leden van een nieuwe golf van de Belgische jazz  Simon Raman op drums en Gilles Vandecaveye-Pinoy aan de synths van de band Steiger.

Erg toegankelijk, met een heerlijke tegendraadsheid.

Barry Vanachter

cultuurpakt.be

Muziek

De band maakt een mix van pop en rock met licht psychedelische inbrengen,  degelijkheid staat voorop de band wil poprock brengen maar met een klein hoekje af die accenten kunnen gebracht worden door de verschillende achtergronden van de artiesten, de nieuwe lichting  jazzmuzikanten balanceren graag eens tussen verschillende genres en durven daardoor met de juiste hoeveelheid buiten de lijnen kleuren. Dit zorgt er voor dat dit album heel toegankelijk is maar blijft prikkelen.

Uma Chine (hUman MACHINE)  de bandleden zijn mensen en ze spelen op machines (ofte instrumenten).

Visual Art

Zoek niet direct naar een naam of titel op de hoes want die is er niet, de kleurrijke hoes van dit titelloze album is het werk van  de Amerikaanse artiest Juan Charlie Beaz. Ze mochten dit werk gratis gebruiken indien ze zijn naam vermelden en zo geschiedde dat ze dus de volledige hoes met dit schilderij draperen uit respect voor het werk en de kunstenaar  . Het werk was eveneens een positieve  inspiratiebron bij het schrijven van de nummers.

In tijden van digitale luisterbeurten is het dan ook een dappere beslissing om de hoes op zich te laten spreken, net als de hoes is de muziek erg toegankelijk maar dan toch met die heerlijke tegendraadsheid.

 

Luisteren en kijken…

Zot van de muziek?

Het debuut “Uma Chine” kwam uit op Starman Records en is beschikbaar, zowel op Vinyl – met download – als op CD.

Van Starman Records kregen wij een exemplaar dat wij met u mogen delen; mail ons op wedstrijd@cultuurpakt.be en laat ons weten waarom de CD úw richting uit moet komen. Veel geluk!

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord