Wat als… een parallel universum met Nomden

by Klaas Chielens

Diederik Nomden kent u misschien beter als een van de leden van de veelgeprezen tributebands “The Analogues” en “Her Majesty”. Met deze bands houdt hij het muzikale repertoire van respectievelijk The Beatles en Crosby, Stills, Nash & Young levend. Honderden uitverkochte zalen zijn een bevestiging van niet enkel de muzikaliteit van de originele artiesten maar minstens evenzeer voor de hedendaagse uitvoerders.

In zijn vrije tijd trekt Nomden zich graag terug in zijn thuisstudio. Hier werkte hij aan zijn derde studio album, Parallel Universe. Zowel de aanpak als de overkoepende thematiek van Parallel Universe draaien om keuzes maken, en de consequentie van deze keuzes. Een van die technische keuzes was om de plaat zelf te produceren, mixen, in te spelen, arrangeren enz… Dit deed hij eerder ook al voor zijn vorige plaat, Wingman Returns.

De inhoudelijke verkenning  van het maken van keuzes komt in elk nummer terug. Wat als je je dromen meer had nagejaagd (Parallel Universe), pragmatischer was geweest en meer concessies had gedaan (Tenessee Ride), bedachtzamer was geweest, bij je eerste liefde was gebleven… Nomden exploreert de keuzes uit het verleden en onderzoekt hoe deze gevolgen hebben in het heden.

Muzikaal kon Nomden rekenen op medewerking van Victor Meijer die op een heel aantal nummers zijn medewerking verleent. De arrangementen zijn vaak uitgebreid en hiervoor kon hij gebruik maken van de artistieke kwaliteiten van ondermeer Doriene Marselje (harp), Merijn van Prooijen (contrabas) en de strijkers van het Dutch String Collective.  De Amerikaanse Tom ‘Bones’ Malone voozag het nummer ‘Piece Of The Pie’ van een scheurende blazerssectie.

Stap mee in de wereld vol keuzes van Nomden. “Parallel Universe” ligt vanaf 18 februari in de betere platenzaak.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord