Witvrouw brengt zelfliefde

by Knopskaya

Vier vrienden. Vier karakters. Veel kleuren. WITVROUW staat voor een organische mix van klanken, poëzie en sferen uit verschillende muzikale sterrenstelsels. Met veel ruimte voor improvisatie, groove en roots uit jazz, blues en funk. 

Deze plaats heeft een hoog feelgoed gehalte, als dat fijne feestje bij zonsondergang waar iedereen nog even verder danst onder de laatste stralen.

Die vier karakters? Dat zijn niet de minste. WITVROUW bestaat uit Simon Witvrouw (Mojostar, Billie Kawende), Joachim Saerens (Selah Sue, Bai Kamara Jr.), Dre Pallemaerts (Novastar, Melanie De Biasio) en Bart Borremans (Isbells, Lucid Lucia). De heren van WITVROUW leerden elkaar kennen op en rond het Lemmensinstituut in Leuven, werden goede vrienden en na vele projecten her en der besloten ze samen WITVROUW op te richten. Elk met hun eigen karakter en kleur dat in interactie met elkaar resulteert in een blend van  funk, afro, jazz, blues, roots, pop en reggae. “WITVROUW zou nooit WITVROUW kunnen zijn zonder de combinatie, ervaringen en invloeden van ons alle vier”, zegt bezieler Simon Witvrouw daarover.

In 2012 debuteert Simon Witvrouw met z’n band Mojostar. Terugkijkend op de ervaring van het opnemen van dat album (onder contract bij platenmaatschappij Quest 4) voelt hij vandaag meer dan ooit dat hij het hele proces zelf onder controle wil hebben. Om zo dichter bij zichzelf te kunnen staan en blijven. WITVROUW – de naam van z’n nieuwe band – was dan ook een logische keuze. 

Voor fans van TaxiWars, Jimi Hendrix, Michael Kiwanuka, JJ Cale, late Miles Davis en Fela Kuti.

WITVROUW observeert en reflecteert hoe onze vooruitgang in vele gevallen resulteert in een achteruitgang. Waar zijn we precies beland in deze moderne, materialistische, koude en mechanische tijden? Er is maar weinig connectie en verbinding met onszelf en anderen, vindt bezieler Simon Witvrouw.

De frontman van WITVROUW begint te geloven in een  universele liefde, een ‘zelfliefde’. Een liefde voor alles en iedereen, voor het grote geheel waar we allemaal deel van uitmaken. En daarmee doelt Simon Witvrouw ook op zichzelf en wilt hij meer dan ooit kiezen voor het bewandelen van zijn eigen weg met voldoende geloof en vertrouwen daarin.

“De wereldwijde pandemie en de oorlog in Oekraïne hebben het alleen maar duidelijker gemaakt dat verbinden met jezelf en anderen zo essentieel is , dat we allemaal naar een volgend niveau van bewustzijn moeten, willen we het  als mensen overleven”, vertelt Simon.

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord