Accordeon crush met Théo Ould – 2 augustus – festival van Menton

by Carlo Schreiber
Theo Ould is een fenomenale accordeonist. Hij is net 25 geworden.  Hij werd de eerste accordeonist die werd genomineerd voor de Révélations des Victoires de la musique classique en is geen onbekende bij het publiek van het Festival de Menton.  Hij maakte deel uit van het Aeolina Accordion Quartet dat in 2021 en 2022 optrad op het Menton Festival.
We herinneren ons het bijzondere arrangement voor accordeonkwartet van Berlioz’ Symphonie Fantastique, een groot moment in de geschiedenis van het festival.  Théo Ould begon een carrière als solist en won verschillende prijzen op  internationale wedstrijden. Hij is betrokken bij de evolutie van het accordeonrepertoire en werkt samen met hedendaagse componisten.
Het recital begint met “Laterna Magica” van Régis Campo, geschreven in 2012. Theo interpreteert het in een gecorrigeerde versie. Het is fascinerend. Dan nodigt hij je uit om de werken van Bach, Rameau en Tsjaikovski te herontdekken op de klank van zijn instrument. Théo Ould laat ons kennismaken met stukken van de Argentijnse componist Tomas Gubitsch.  Componist, gitarist, arrangeur en dirigent, was hij ook een rockster in Argentinië. Hij vergezelde Astor Piazzolla voor hun tournee in 1977.  Theo biedt ons 3 stukken aan met elektronische begeleiding ‘Tango tangent’ , ‘Au bord du Nahuel Huapi’ en ‘A ce train là’. Het is best verbazingwekkend, maar het jonge publiek is opgetogen. Om ‘Ad Astra’ af te sluiten als verwijzing naar het Latijnse adagium ‘Naar de sterren door moeilijkheden’. Het is de reis van een astronaut naar de sterren, die alleen uit zijn raket in zijn pak draait. Theo betovert het publiek met zijn muzikale uitleg.  ‘Pagamania’ van Régis Campo is een staaltje moed, een eerbetoon aan Paganini die het instrument voorstaat. Na een staande ovatie speelt Théo als toegift de beroemde Libertango de Piazzolla.  We kijken uit naar de release van zijn volgende cd .

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord