Bekijk de repetitie en lees de oproep vanuit het Collegium Vocale

by Knopskaya

Bachs passies op tournee

De meeste concertzalen nemen het Coronavirus heel ernstig en nemen strenge voorzorgsmaatregelen. Daardoor worden alle publieke evenementen tot aan Pasen afgelast. Deze generale repetitie werd op vrijdag 13 maart nog opgenomen in Concertgebouw Brugge.

Het is de uitdrukkelijke wens van Philippe Herreweghe, de solisten, het koor en het orkest van Collegium Vocale Gent om u toch te laten meegenieten van dit prachtige werk van J.S. Bach. U geraakt niet meer tot in de concertzaal voor de Johannespassie maar zo proberen wij de Bachs meesterwerk toch tot bij u te brengen. Veertig zangers en muzikanten hebben een hele week gerepeteerd om deze tournee voor te bereiden met – in de woorden van Philippe Herreweghe – ‘een van de beste casts ooit’.

De onverwachte en extreem laattijdige annulatie wegens overmacht van 6 concerten met Bachs Johannespassie en 14 concerten met de Mattheuspassie (waarin 90 zangers en instrumentisten betrokken zijn) betekent voor alle musici een groot verlies van inkomsten.

Omdat wij ervan uitgaan dat u een groot hart heeft voor Collegium Vocale Gent, willen wij u bij deze de kans geven een extra steun te geven aan de musici.
Dat kan via een financiële bijdrage per overschrijving aan vzw Collegium Vocale, Drongenhof 42, 9000 Gent
IBAN BE 08 8939 4405 7013 – BIC VDSP BE91  met vermelding “Passies 2020”.
U kan het ook rechtstreeks doen via deze link ticketshop.ticketmatic.com

Collegium Vocale Gent garandeert u dat alle fondsen die op de rekening binnenkomen met deze vermelding naar een eenmalig fonds gaan dat evenredig zal verdeeld worden onder alle musici als een billijke vergoeding voor het geleden verlies en deze onverwachte werkloosheid. Het is voor freelance musici een zware dobber om dit op korte termijn te verwerken.

Alvast hartelijk dank voor uw solidariteit!

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord