Dynamische broersbank op Middagconcerten

by Knopskaya

De familie Van de Velde op bezoek op de Middagconcerten van Antwerpen in Amuz. Yannick moest helaas forfait geven wegens ziekte, maar de drie andere broers pasten het programma probleemloos aan en lieten het publiek genieten van hun uitzonderlijke samenspel.

Mooi was dat ze zowel een eigen timing en klankbeeld hadden en dit ook familiaal invulden. De sfeer voelde dan ook zeer natuurlijk aan en alles verliep met een vlotheid waar het publiek helemaal zen van werd.

Yannick Van de Velde werd in 1990 geboren. Hij studeerde bij Klaus Hellwig, Elisso Virsalladze, Jean-Claude Vanden Eynden en Jan Michiels. Yannick nam succesvol deel aan talrijke nationale en internationale wedstrijden. In 2012 won hij de ‘Prix de la Fondation Chopin, Artiste de l’année’, uitgereikt in het stadhuis van Brussel. In 2013 werd hij halve finalist van de Koningin Elisabethwedstrijd en kreeg hij daarbij de Prijs Walckiers-Carbonelle. Verder won hij dat jaar ook de prijs Nany Phillepart. Yannick Van de Velde trad op in de Verenigde Staten en alle West-Europese landen. Yannick Van de Velde is een laureaat van de beurs “Stichting Robus” en “Yotam”.Ondanks zijn jonge leeftijd is Yannick Van de Velde een veelgevraagd pedagoog. In 2017, op 27-jarige leeftijd, werd hij Teaching Assistant aan de befaamde Yale University (Verenigde Staten) en momenteel geeft momenteel les aan de Akademie für Tonkunst te Darmstadt (Duitsland) en het Conservatorium van Luxemburg.

Samuel Van de Velde is geboren in 1998. Op 10 jarige leeftijd werd hij toegelaten aan de Koningin Elisabeth Muziekkapel om er te studeren bij Abdel Rahman El Bacha en Dimitris Saroglou. Daar volgde hij ook masterclasses bij Jean-Claude Vanden Eynden en Dimitri Bashkirov. In 2015 behaalde hij een 1ste prijs op de Belfius-Classics wedstrijd. Momenteel is hij leerling van Jan Michiels aan het conservatorium te Brussel. Daarnaast studeert ook bij Jean-Claude Vanden Eynden in de school Eduardo Del Pueyo. Vanaf 2021 studeert hij aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg in de klas van Aleksandar Madzar.

Jonathan Van de Velde is geboren op in 1991. Op 5-jarige leeftijd startte hij met zijn cellostudies in de klas van Jan Bontinck. Op 13-jarige leeftijd werd hij toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in de jonge talentenklas, waar hij studeerde bij Ilia Laporev. 5 Jaar later vervolgde hij hier zijn cellostudie in de klas van France Springuel. Jonathan won diverse prijzen op verscheidene nationale en internationale wedstrijden.

Nicholas Van de Velde is geboren in 1994 en begon piano te spelen toen hij 5 was. Op 9 jarige leeftijd werd toegelaten tot de Koningin Elisabeth Muziekkapel, in de klas van Abdel Rahman El Bacha, waar hij in 2013 afstudeerde met grootste
onderscheiding. In 2011 begon Nicholas zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Jan Michiels. In 2013 trad Nicholas toe in de klas van Markus Groh in de ‘Hochschule für Musik, Theater und Medien’ in Hannover en
‘Universität der Kunste’ in Berlijn, waar Nicholas op heden studeert. Nicholas volgde masterclasses bij Menahem Pressler, Paul-Badura Skoda, Rudolf Buchbinder, Dmitri Bashkirov… Sinds 2018 wordt hij gesteund door de vzw SWUK Vlaanderen, als Artist in Residence. Sinds 2020 geeft hij les aan het Conservatoire de la Ville Esch-sur-Alzette.

Gezien op 2 juni in Amuz

Programma
Rondo voor piano 4 handen F. Schubert
Nicholas & Yannick (1797 -1828)
Piano vierhandig
Sonate voor cello R. Strauss
Jonathan & Yannick (1864 – 1947)
Cello & piano
Allegro con brio
Andante ma non troppo
Finale Allegro vivo
2 Hongaarse Dansen A. Dvořák
Nicholas & Samuel (1841 – 1904)
Piano vierhandig
Csardas V. Monti
Jonathan & Samuel (1868 – 1922)
Cello & piano

Volgende middagconcerten
Vrijdag 9 juni:
Meruert Karmenova en Ruben Plazier
Viool en piano
L.v. Beethoven, R. Schumann, E. Grieg
Vrijdag 16 juni:
Francis Mourey en Barbara Baltussen
J. Brahms, F. Mendelssohn, F. Bridge
Seizoen 2023-2024
Vrijdag 8 september
Anne Cambier en Nicolas Callot
Sopraan & piano
J. Haydn, F. Schubert, F. Mendelssohn

 

http://www.middagconcerten.be

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord