Kiyotaka Izumi brengt oorstrelende Durlet in Amuz

by Knopskaya

Dit Middagconcert in Amuz was een ware streling voor het oor waar tijdens we konden genieten van de mooie klanken en vele karakters in deze mooie pianomuziek.

Kiyotaka Izumi leeft zich  in elk stuk stijlvol  en met finesse in. Op dit concert mochten we ook Andrea Durlet, dochter van componist Emmanuel Durlet ontvangen. Prachtig hoe zij met al haar oneindige inzet en energie het werk van haar vader in de kijker zet. Izumi presenteerde tijdens dit concert zijn nieuwe CD met werk van Fiocco, Durlet en Robson. Het voorsmaakje werd alvast goed bevonden door het publiek.

Kiyotaka IZUMI werd geboren in Tokyo, Japan. In 1995 voleindigt hij zijn studies aan “The Music High-school attached to the Faculty of Music, Tokyo National University of Fine Arts and Music”. In 1997 vertrekt hij naar België en studeert aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen onder de leiding van Levente Kende en Heidi Hendrickx.
In 2002 behaalde Kiyotaka zijn diploma “Meester in de Muziek” aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen waar hij de “Grootste onderscheiding” ontving voor piano. Nadien studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium van
Brussel bij Boyan Vodenitcharov. Na zijn diploma “Specialisatie Instrument – Kamermuziek” aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in 2005, behaalde hij in 2008 het diploma “Postgraduaat Concertsolist” en “Postgraduaat Kamermuziek” aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen met de “Grootste
onderscheiding”. Hij volgde masterclasses bij Murray Perahia, Jan Wijn, Hans Leygraf en Jozef De Beenhouwer en privé-lessen bij Conrad Hansen in Hamburg, Duitsland..
Kiyotaka werd laureaat van verschillende internationale wedstrijden zoals “Machida Piano Wedstrijd” in Japan, “Benelux Jonge Virtuozen Wedstrijd”, “Internationale EPTA-wedstrijd voor pianoduo” (kreeg er ook de “Prijs Sabam”), de “Internationale Emmanuel Durlet Wedstrijd voor Piano” (alsook de “Prijs voor de beste vertolking van het werk van Emmanuel Durlet”) in België, “Internationale Maria Yudina Wedstrijd voor Pianoduo” in Rusland, “Internationale Muziek wedstrijd – Un Ricetto in Musica voor Pianoduo” in Italië, “Internationale Pianowedstrijd Vila de Capdepera” (Prijs voor de beste vertolking van het werk van een componist van de Balearen) in Spanje, “TV Music Award”, “Concours Musical de France” in Frankrijk. Kiyotaka gaf gastoptredens tijdens de “International Chopin Festival” in Gent, galaconcert voor de Koning Boudewijnstichting in aanwezigheid van Prins Filip en Prinses Mathilde. Hij concerteerde als solist met diverse orkesten o.a. het Nationaal Orkest van België, het Volgograd Academisch Symfonisch Orkest, het Hermes Ensemble, het Concert Festival Orchestre, Symfonieorkest De Lier en het Symfonisch Orkest van het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen. Kiyotaka concerteert op vooraanstaande podia in België zoals Bozar in Brussel, De Singel in Antwerpen , De Bijloke in Gent en het Concertgebouw in Brugge. In het buitenland treedt hij o.a op in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Italië, Engeland, Spanje, Zwitserland, Rusland , Thailand en Japan. Kiyotaka heeft inmiddels 11 CD’s op zijn naam met muziek van Chopin, Schumann, Mendelssohn, Grieg, Tchaikovsky, Durlet, Fiocco, Boutmy, Robson, Raick en Kennis. Zijn CD opnames en “live concerten” worden regelmatig op Radio in België, Duitsland en Japan uitgezonden. Naast zijn solo en kamermuziek activiteiten werkt Kiyotaka ook in combinatie met andere kunstvormen en kunstenaren zoals acteur Dimitri Leue, beeldend kunstenaar Koen Brucke en journalist Marc Van de Looverbosch. Kiyotaka is sinds 2008 verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als pianist-begeleider. Hij is ook leraar piano aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Borgerhout en Willebroek. Hij geeft ook masterclasses in Rusland, Japan en Thailand.

Gezien op 17/3/2023

Programma
Suite Nr. 2 in E J.J. Robson
Bewerking door E. Durlet (1723-1785)
– Andantino
– Allegro con spirito
– Allegro con brio
Adagio in G J.H. Fiocco
Bewerking door E.Durlet (1703 – 1741)
Studie in D naar Raik E. Durlet
(1893 – 1977)
Miroirs M. Ravel
(1875 – 1937)
Noctuelles
La valée des cloches
-Scherzo Nr. 1 in b, Op. 20 F. Chopin
-Nocturne in B, Op. 62-1 (1810 – 1849)
-Wals in e, Op. Posth.
-Polanaise-Fantaisie in As, Op. 61

Volgende middagconcerten
24 maart: Trio Fenix – strijktrio – L.v. Beethoven, J. Jongen, A. Huybrecht

 

http://www.middagconcerten.be

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord