Middagconcert met Anne Cambier en Nicolas Callot

by Knopskaya

Anne Cambier en Nicolas Callot brachten op meesterlijke wijze een selectie uit liederen van de families Schumann en Mendelssohn.

Dit jaar gaan de Middagconcerten van Antwerpen hun 74e seizoen in. Voor het openingsconcert dit jaar stonden dus sopraan Anne Cambier en pianist Nicolas Callot op het programma. Nieuw was ook de inleiding die werd verzorgd door Werner Trio. Hij lichtte alle liederen op boeiende wijze toe in wist ze perfect in de correcte tijdsgeest te plaatsen.

Het samenspel en de synergie tussen Cambier en Callot was van een zalige subtiliteit. Niet alleen was er de warme, technisch uitzonderlijk beheerste stem en dictie van Cambier, maar ook het geraffineerde en virtuoze pianospel van Callot.

Het recital waarvan beide musici ons lieten genieten was van absolute wereldklasse.

Het concept om liederen van Robert Schumann, Clara Schumann (Wieck) en Fanny en Felix Mendelssohn  op eenzelfde recital te brengen werkte heel goed. Het toont ook aan hoe verfijnd deze componisten steeds omgingen met tekst, inhoud en er in hun eigen stijl een muzikale vertaling van maakten.

Als bisnummer brachten ze het heerlijke lied “Die Forelle” van tijdgenoot Franz Schubert.

Nieuw in de kijker zijn ook weldra de “avondconcerten” in de kerk van koningshof te Schoten, elke derde donderdag van de maand. Meer info op http://www.avondconcert.be

Over de middagconcerten, telkens vrijdagmiddag om 12 u te Amuz Antwerpen,  vindt u meer info op http://www.middagconcerten.be

In september staat nog op het programma:

Misschien houdt u ook van:

Wij gebruiken cookies om onze website en de inhoud er van te optimaliseren. Akkoord